Àlex Gozalbo Entrevista a

Rafa Jofresa

Exjugador de bàsquet

El temps ha millorat el meu record, que ara és molt positiu

El temps ha millorat el meu record, que ara és molt positiu

EFE

Rafa JofresaLa participació de la selecció espanyola de bàsquet als Jocs Olímpics va ser molt decebedora, però el pas del temps ha ajudat a millorar el record que en tenen els seus protagonistes.

Rafa, quin regust et van deixar els Jocs Olímpics de Barcelona?

Els nostres resultats no van ser bons. El temps ha millorat el meu record, que ara és molt positiu. Amb els anys aprens a relativitzar les coses, i viure una experiència olímpica a casa teva és un moment molt maco, molt potent.

La selecció espanyola no va passar de la primera ronda.

Les expectatives eren molt altes i no vam estar a l’altura, però quan repasses el nostre grup de la primera fase, on hi havia el Dream Team i Croàcia, veus que el nivell dels rivals era molt alt. La patinada contra Angola va hipotecar la nostra trajectòria i ens va penalitzar molt.

Parla del Dream Team. Com va ser compartir parquet amb Jordan, Magic, Bird i companyia?

Va ser brutal. Era la primera vegada que els jugadors professionals competien en uns Jocs Olímpics i hi van anar els onze millors amb un universitari. Era un equip molt mític. La llunyania d’aquella època li donava una aurèola més gran perquè l’accés als partits de la NBA no era tan senzill com ara. Els jugadors del Dream Team van ser els grans protagonistes dels Jocs Olímpics de Barcelona. La sensació de competir amb els millors t’omple d’energia.

Personalment va ser un torneig especial per a vostè...

Sí, durant aquells dies va néixer la meva primera filla, un fet que em va fer una il·lusió molt gran.

Edició: Georgina Ferri i Francina Bosch / Disseny: Ricard Marfà / Programació: Idoia Longan, Marc Funollet i Marc Camprodon / Vídeos: Alba Om, Marta Masdeu, Jordi Castellano i Laura Arau