Luz Karime Sánchez

Màster en Ciència i Tecnologia dels Recursos Hídrics

“La metodologia de l'aprenentatge basat en problemes t’ajuda a fer servir o millorar habilitats necessàries en el món laboral”

Amb el suport de:

Jo vaig culminar els estudis de màster a la Universitat de Girona en el programa de Ciència i Tecnologia de l'aigua al setembre de l'any passat. Soc enginyera  agrícola de la Universitat Nacional de Colòmbia amb seu a Bogotà i també he fet un Màster en Gestió de Recursos Naturals a la Universitat de la Frontera al sud de Xile. Ara mateix estic començant els estudis de Doctorat a la UdG perquè arran del màster que he fet he tingut aquesta oportunitat. Seran tres anys, i he guanyat una beca que ofereix la UdG amb el Banc de Santander. Quan acabi, m'agradaria continuar amb l’àmbit de la recerca enfocada cap a algun projecte de cooperació internacional com ara l'aplicació i transferència de tecnologies per al tractament d’aigua en zones rurals aïllades. 

El màster del sector de l'aigua a Catalunya permet fer contactes i xarxes professionals: crec que les relacions de confiança són clau a l'hora de trobar feina

LUZ KARIME SÁNCHEZ

Vaig escollir la UdG  en primer lloc perquè estava buscant una formació que fos de curta durada: jo ja havia fet un altre màster a Llatinoamèrica, i la meva principal motivació per tornar a estudiar era poder trobar feina aquí a Catalunya. Un any era perfecte, i a més com a part del programa es considera la realització de pràctiques remunerades en empreses o grups de recerca reconeguts a Catalunya o fins i tot a l'estranger: tinc un company del mateix màster que se’n va anar a Holanda a fer les pràctiques.  Aquest era l'altre factor que em va motivar per dir: “Aquest és el màster”. Vaig veure que hi havia professors altament qualificats i amb una trajectòria acadèmica excel·lent, amb participació de projectes europeus de recerca aplicada que tenien múltiples publicacions científiques. Els comentaris que hi havia la pàgina web dels estudiants d'altres promocions em van fer confiar que estava prenent una molt bona decisió. Finalment, el fet que a la UdG hi hagués dos centres de recerca potents i reconeguts en l'àmbit de l'aigua a nivell català, com són LEQUIA i ICRA em resultava molt interessant,  perquè jo volia obrir-me al món de la recerca com a experiència laboral. Havia treballat abans al Ministeri d'Obres Públiques de Xile com a inspectora tècnica en projectes de reg amb comunitats rurals al sud de Xile. A Espanya, gràcies al màster, vaig fer les pràctiques al grup d'investigació LEQUIA  durant quatre mesos aproximadament com a tècnica de recerca en un projecte de renaturalització que s'està fent a Girona que es diu GiroNat, amb finançament de fons europeus Next Generation, i gràcies a les pràctiques va sortir després l'oportunitat de treballar també amb l’ICRA per tres mesos més en un projecte similar sobre les ciutats comestibles i horts urbans. En  paral·lel m'havia presentat a la convocatòria per la beca de Doctorat i la vaig guanyar. Sens dubte, el màster ha sigut un element clau per poder trobar feina i sobretot per adquirir experiència laboral a Catalunya.

No visc a Girona,  sinó al  Maresme, i en l'estat vital que em trobo ara mateix, amb la família i com a mare d'una filla de sis anys, no he pogut gaudir gaire de les activitats més transversals o complementàries de la vida universitària, però Girona és una ciutat que considero que té una molt bona qualitat de vida, una ciutat a escala humana amb un entorn natural meravellós. Valoro molt la seguretat i tranquil·litat de la ciutat i també la diversitat cultural. De la UdG valoro la proximitat i amabilitat dels professors i professores, el tracte és molt més personalitzat i proper que en una universitat més gran. També valoro molt l'ambient de treball, que per a mi és molt important, perquè hi posem moltes hores i és molt agradable l’esperit de de treball en equip i amb molta preocupació també per la conciliació de la feina i la vida familiar.

LUZ KARIME SÁNCHEZ

LUZ KARIME SÁNCHEZ

El màster de recursos hídrics de la UdG permet fer contactes i xarxes professionals: crec que les relacions de confiança són clau a l'hora de trobar feina. Per exemple, jo tenia molta experiència de treball fora d'Espanya però quan arribes a un lloc nou és molt difícil que t'escullin, fins i tot en amb un bon currículum. Jo vaig arribar a l'abril de 2022 i vaig enviar un munt de currículums online, però és molt impersonal. Un cop ets dins el màster pots demostrar les teves capacitats no només acadèmiques, sinó actitudinals, especialment en aquest cas, perquè la metodologia és diferent: s’anomena aprenentatge basat en problemes i t’ajuda a fer servir o millorar habilitats necessàries en el món laboral com ara la comunicació i l’organització, el treball en equip i l’autonomia, com també i la capacitat de gestió del temps. Jo aconselleria a qui s’ho pensi que no ho dubti: és una excel·lent oportunitat per aprendre i conèixer nova gent, fer xarxa, adquirir experiència laboral i fins i tot trobar feina o continuar amb la vida acadèmica si es té aquest interès per la ciència. Un any passa volant i la veritat és que resulta molt profitós.

Anterior

Màster en Recerca en Humanitats

Següent

Màster en Atenció a la Diversitat en una Educació Inclusiva

Inici