Laia Tarradas

Màster en Arquitectura

“El màster m’ha permès estudiar Girona des que es va fundar fins a l'actualitat, passant pel conjunt d’etapes i característiques que fan que tingui tant d’atractiu a nivell arquitectònic i cultural”

Amb el suport de:

El màster té com a objectiu l'estudi de les problemàtiques principals del Barri Vell de Girona i fer una proposta de rehabilitació en algun emplaçament estratègic per donar solució a alguna d'aquestes problemàtiques prèviament estudiades. Ara hem començat el segon semestre i penso que és un moment per fer retrospectiva de tot el que hem fet fins arribar a dia d'avui. En el meu cas, ja des de ben petita que pintava i dibuixava, i em passava moltes hores fent origamis i figures de paper a la meva habitació. Més endavant a l'institut vaig començar a descobrir noves eines informàtiques que em permetien fer models en 3D de cases i edificis, i això es va convertir en un dels meus hobbies. Puc dir, doncs, que des de sempre he tirat cap al món de l’arquitectura. Un cop vaig començar els estudis del grau vaig confirmar que havia pres una bona decisió. Un dels motius va ser que la varietat d’assignatures en permetia barrejar la part més tècnica que m'agradava amb la part artística que sempre havia portat a dins. Un dels motius pels quals vaig decidir fer el màster d'aquí a Girona és que és una escola petita i per tant el tracte entre el professorat i els alumnes és molt proper, pràcticament tots ens coneixem i això fa que generi una certa confiança que permet que l'aprenentatge sigui molt més interessant. Un altre punt molt important va ser la proximitat: jo soc de Banyoles, i les facilitats que t'aporta viure a prop de la Universitat són d'agrair, em permet treballar i estudiar alhora. Per sort ho he pogut anar fent durant tota la carrera. La primera feina relacionada amb l'arquitectura a la carrera va ser a través de les pràctiques, treballant en un despatx d'arquitectura. Allà vaig aprendre molt, tant d'arquitectura com dels processos de construcció i sobretot dels programes que més utilitzen en els despatxos. Actualment estic treballant en una empresa industrial que dissenya i fabrica finestres minimalistes però amb una gran presència de l'arquitectura i la veritat, treballar aquí em permet tenir coneixement de la importància de la precisió, però també de la concepció d'un disseny pensat al mil·límetre de tot el que forma part al final de una obra arquitectònica completa.

En relació al màster, penso que és una gran oportunitat per aconseguir entrar en el món laboral. Penso que permet començar ja a agafar experiència i coneixement per a futures feines. El gran avantatge d'estudiar a prop de Girona, independentment de les facilitats laborals d'organització i de gestió, és la vida que pots compartir amb els teus companys de carrera sobretot després de les classes, ja sigui a la biblioteca o compartint moments tots junts, cosa que ha permès que entre nosaltres es crei un vincle amb els companys que s'acaba traduint al final en un millor aprenentatge i col·laboració que pot durar tota la carrera, i això és una de les coses que més valoro del fet d'estar vivint i estudiant a Girona. D’altra banda, aquest màster en primer lloc m’ha donat l’oportunitat de conèixer i estudiar profundament la nostra ciutat des de la seva fundació fins a l'actualitat, passant per tot el conjunt d’etapes molt importants i característiques que fan que Girona tingui tant d’atractiu a nivell arquitectònic i cultural. També és un gran moment ara que jo he acabat la carrera per posar en pràctica tot el que he après aprofundint en allò que ens ha agradat més i que ens interessa a cada un de nosaltres; en el meu cas cas el tractament del paisatge és un dels punts més importants del projecte.

Sense passió i motivació penso que no arribarem a assolir el principal objectiu, que és transmetre les emocions a través de l'arquitectura creant espais agradables i d'utilitat a pel barri i per la nostra ciutat.

LAIA TARRADAS

Com a consell per a totes aquelles persones que estiguin considerant la possibilitat de realitzar aquest màster, els suggeriria que hi posessin il·lusió, perquè al final els aspectes més importants del màster tenen l'impacte directe sobre els veïns del barri, i sense passió i motivació penso que no arribarem a assolir el principal objectiu, que és transmetre les emocions a través de l'arquitectura creant espais agradables i d'utilitat a pel barri i per la nostra ciutat.

Anterior

Màster en Promoció de la Salut

Següent

Màster en Canvi Ambiental i Transició Socioecològica

Inici