Wafa Boulahrouz Lahmidi

Màster en Moviments Migratoris al segle XXI

“El màster proporciona una font de coneixement pràctic i teòric sobre la realitat dels moviments poblacionals”

Amb el suport de:

Vaig estudiar el Grau en Treball Social a la Universitat de Girona. Dos anys més tard vaig pensar que seria bo complementar els meus estudis i comprendre com la realitat social influeix dins dels nostres centres educatius i com la infància i l’adolescència són el reflex de la nostra societat. Per aquest motiu decideixo començar un nou grau, aquest cop el de Pedagogia. Un cop graduada vaig tenir la necessitat de continuar formant-me i vaig decidir-me a fer el Màster en Moviments Migratoris al segle XXI de la Universitat de Girona. Ho vaig decidir principalment perquè ens trobem en una època què els diferents moviments poblacionals es troben a la corda fluixa, i en constant debat sociopolític. Aquest màster el que em podria permetre és entendre el fenomen de la globalització i específicament el dels moviments poblacionals, que en els últims anys han estat constantment en debats sociopolítics.

WAFA BOULAHROUZ LAHMIRDI

WAFA BOULAHROUZ LAHMIRDI

La decisió de fer-lo a la UdG va ser a causa de tenir l'experiència d'estudiar-hi dos graus universitaris i principalment per la qualitat dels professors que impartien el màster: eren professors que coneixia o que havia tingut a classe i eren docents de qualitat, com també la diversitat de les persones que ens trobem estudiant en el màster, és molt divers, amb sectoris acadèmics diversos com ara dret, antropologia, educació, economia… Trobar-nos en un màster com aquest ens va permetre un debat, una reflexió entre nosaltres per entendre el fenomen a nivell global i en diferents àmbits de la de la societat.

La meva experiència laboral ha estat relacionada de manera directa amb la temàtica principal del màster que són els moviments poblacionals. En el darrer any he estat treballant com a tècnica d'inserció social i laboral a una entitat de Girona que vetlla pels drets de les persones que es troben en exclusió social així com aposta també per donar l'oportunitat a les persones que en algun moment han desenvolupat un procés migratori i que es troben en situacions de vulnerabilitat. També lluitem contra el racisme estructural i sistèmic que es perpetua encara més dins les nostres societats. El fenomen dels moviments poblacionals sempre ha existit, així que crec que és necessari que hi hagi professionals compromesos a entendre els processos migratoris les polítiques socials a nivell local, nacional i també internacional, i la realitat de les persones que viuen aquestes migracions. D’aquesta manera crec que serà més eficient el treball i les intervencions que es desenvolupin dins de la societat. El fet que els moviments poblacional són constants, hi han estat sempre i sempre hi seran, pot obrir moltes portes professionalment parlant.

La Facultat d’Educació i Psicologia on s’imparteix aquest màster es troba en un indret situada en un indret històric i turístic amb molts espais ideals per a les relacions socials i per dur-hi a terme activitats diverses, com ara seminaris, jornades, conferències… Hi ha moltes activitats d'aquest tipus, també hi ha un ventall molt gran d'espais d'oci on es pot compartir amb els companys i gaudir ja sigui d'un cafè, d'una birra, sortir de festa… Està dins el centre de Girona.

El màster proporciona una font de coneixement pràctic i teòric sobre la realitat dels moviments poblacionals i com aquests influeixen en la societat a nivell econòmic, social, cultural i polític

WAFA BOULAHROUZ LAHMIRDI

El màster proporciona una font de coneixement pràctic i teòric sobre la realitat dels moviments poblacionals i com aquests influeixen en la societat a nivell econòmic, social, cultural i polític. Vull destacar que també s’organitzen diferents seminaris de recerca en els quals es convida professionals a nivell local o internacional relacionats amb els processos migratoris. Això el que ens permet és traslladar la realitat de peu de carrera al món acadèmic amb la finalitat que puguem entendre el moviment migratori a nivell general i al nivell global i com la globalització té un paper molt important en aquests moviments poblacionals. També el que pot aportar és trencar amb les fronteres que tenim nosaltres com a éssers humans, fronteres ja més simbòliques, més conceptuals, que adquirim des de diferents contextos ja sigui de dels llibres de text o de com ens han volgut vendre la història, o de com els mitjans de comunicació traslladen aquesta realitat. Doncs això: el màster també trenca fronteres.

Anterior

Màster en Catàlisi Avançada i Modelització Molecular

Següent

Màster en Promoció de la Salut

Inici