Guillem Sot Torrents

Màster en Advocacia i Procura

"Vaig escollir la UdG perquè vaig pensar que era l’opció que m’oferia una qualitat docent més destacable"

Amb el suport de:

Actualment estic cursant el Màster Universitari en Advocacia i Procura. La meva trajectòria acadèmica ha estat extensa però sempre l’he confiat a la Universitat de Girona on primer em vaig graduar en Ciències Polítiques i de l’Administració. Allà em vaig adonar de la la rellevància de disposar de coneixements jurídics per tal de comprendre i intentar resoldre els conflictes inherents a la col·lectivitat i a les relacions entre les persones.

Així doncs, vaig decidir enrolar-me en aquesta nova aventura i el resultat no pot haver estat més satisfactori. Estudiar Dret no només t’ofereix coneixements de normativa o jurisprudència, et canvia la manera de pensar, amb un gran empoderament personal. I juntament amb CPA, representa un binomi perfecte per tenir una mirada crítica i multidisciplinar sobre tot el que t’envolta.

El meu projecte de futur es podria resumir en una idea nuclear, que és seguir aprenent, però ara a partir de l’experiència professional. Considero que és un error creure que quan un surt de la universitat ja ho té gairebé tot après; sens dubte, he fet un gran salt endavant, he cultivat unes bones arrels però a partir d’aquí tot comença professionalment parlant.

En primer lloc, vaig pensar que era l’opció que m’oferia una qualitat docent més destacable, doncs molts dels bons professors que havia tingut durant el Grau també imparteixen classe al màster i, d’aquesta manera, el nivell formatiu i de continguts estava assegurat. A més, les bones referències d’amics i companys que l’havien cursat en anys anteriors em van fer acabar de decidir. Al mateix temps, vaig considerar que un dels avantatges d’estudiar el màster a la mateixa universitat era que l’equip docent ja era conscient del nivell donat durant el Grau i estava en millor posició per dissenyar un aprofundiment en l’aprenentatge des d’aquest punt de partida.

També vaig optar per la UdG pel fet de ser una universitat pública, propera i de qualitat. En ocasions, els que som de terres gironines tendim a mirar cap a la gran ciutat i percebre-la com l'única que ens pot oferir bons estudis, extenses xarxes socials i il·lusionants oportunitats. Però allà no s’acaba el món i és que a la UdG també hi ha professorat de primer nivell, amb una profusa trajectòria acadèmica i investigadora, i a Girona mateix hi ha sortides professionals destacables per desenvolupar una carrera professional fructífera i exitosa.

La meva experiència laboral va començar precisament a la UdG, on durant tres estius vaig poder treballar donant suport al Deganat i a la Secretaria Acadèmica de la meva Facultat. Fora d’aquí, i gràcies al Màster en Comunicació Política que vaig cursar en acabar CPA he pogut treballar en assessoria política i estudis demoscòpics. Ja en l’etapa dels estudis jurídics, he tingut la sort de començar ben aviat a fer pràctiques al despatx d’advocats Cuatrecasas a la seva oficina de Girona. Durant l’any i mig que hi he estat, he pogut agafar una mica de rodatge en el funcionament del dia a dia del despatx i treballar en assumptes molt estimulants. De cara als propers temps, espero poder continuar aquesta col·laboració i seguir aprenent al seu costat.

Sens dubte, el màster suposa un impuls i una gran oportunitat per a la inserció laboral dels seus estudiants. Al comptar amb un extens període de pràctiques obligatori, les quals l’estudiant ha de desenvolupar en un despatx de la seva elecció, permet que al treballar-hi tantes hores, pugui demostrar la seva vàlua. Dit en altres paraules, és més probable trobar feina i estabilitzar-se en un lloc on ja et coneixen i saben com treballes.

Guillem Sot Torrents

Guillem Sot Torrents

Durant els anys dedicats als estudis he tingut oportunitats de fer vida universitària i de ser partícip de diversos projectes. La universitat està plena d’oferta cultural i social, des de seminaris, cursos, activitats, i un gran nombre d’associacions que ens enriqueixen com a comunitat i ens permeten socialitzar i ampliar encara més el nostre cercle. Precisament, en l’etapa de CPA vaig tenir l’honor d’estar al capdavant de l’Associació d’Estudiants del grau, i participar en sessions de formació de l’Associació de Debat per millorar la meva oratòria i capacitat argumentativa. Des d’aquí, un reconeixement a totes les persones que s’involucren a la vida associativa de forma totalment desinteressada per tal que tots puguem gaudir de la vida universitària en la seva màxima expressió.

Per altra banda, sobre el fet de viure a Girona, és de ben sabut que es tracta d’una de les ciutats mitjanes amb major qualitat de vida del país. Representa la simbiosi ideal entre els atributs que té una gran ciutat amb la vida més propera que se sol atribuir als nuclis urbans petits i mitjans.

"La universitat està plena d’oferta cultural i social, des de seminaris, cursos, activitats, i un gran nombre d’associacions que ens enriqueixen com a comunitat i ens permeten socialitzar i ampliar encara més el nostre cercle"

Guillem Sot Torrents

El màster en Advocacia i Procura a la UdG no només és un màster obligatori que s’ha de passar per poder accedir a les professions, sinó que és el pont, la passarel·la perfecta per passar de ser jurista a ser advocat o procurador. No ens hem de quedar amb l’equivocada idea que és un mer tràmit a complir ja que quan un acaba el Grau en Dret disposa d’un mar de coneixements jurídics però sovint costa saber aplicar-los a la pràctica. Per això, el Màster és imprescindible per tal de poder realitzar sessions pràctiques i dinàmiques, d’estudi i comentari de casos, i simulacions a la magnífica sala de pràctica jurídica de la que disposem a la Facultat, on l’efecte immersiu és quasi total. A més, aquestes sessions solen estar dirigides per professors que provenen directament de l’àmbit professional, la qual cosa ens permet als estudiants apropar-nos a la seva metodologia, enfocament i concepció de la professió.

D’altra banda, l’estudi del màster és cabdal per tal d’aprofundir en els aspectes deontològics i professionals que regeixen les que seran les nostres professions. D’aquesta manera, existeix tot un bloc temàtic dedicat al treball de les normes deontològiques, de minutació o de torn d’ofici.

Cursar aquest màster a la UdG també t’aporta altres aspectes determinants en el teu dia a dia. El professorat és atent a l’estudiant, el tracte és summament proper, fins i tot arriben a conèixer pel seu nom als alumnes. Aquest fet no succeeix en totes les universitats i contribueix a crear un entorn més agradable en una època cada vegada més marcada per la impersonalitat.

Anterior

Màster en Biologia Molecular i Biomedicina

Següent

Màster Interuniversitari en Joventut i Societat

Inici