Les 15 receptes
de peix més fàcils
del món

Amb el suport de

Generalitat

Tempura de seitons
Moixina adobada
Hamburguesa de maires
Crestes de llagostí
Farcellet de bonítol
Espaguetis amb bolonyesa de tonyina
‘Wrap’ de corball
Mandonguilles de bacallà
Paella de llaunes
Lluç a la papillota
Seitons avinagrats a l'andalusa
Sardina escabetxada tradicional
Tataki de bonítol
Tonyina arrebossada amb olives negres i síndria

Receptes

Tres xefs ens ensenyen a cuinar plats saludables aptes per als petits i joves de la casa

NIVELL DE DIFICULTAT

Escull
*
**
***

El peix preferit de...

Descobrim com els agrada cuinar el peix a 5 personalitats conegudes

El meu peix preferit és la gallineta i m’agrada al forn amb llimona

Mariona Escoda

Cantant

FOTO: ARA

M’agrada el llobarro al forn amb patata i tomàquet

Clara Moraleda

Actriu

FOTO: Marc Rovira

El peix que més màgrada és el rap, que té la cara tant lletja, però que no té espines

Pilarin Bayés

Il·lustradora

FOTO: Pere Tordera

M'agrada molt l'esqueixada de bacallà

Long Li Xue

Youtuber

FOTO: Manolo Garcia

5 motius per menjar peix

El peix és una font poderosa de proteïnes i àcids grassos omega-3, essencials per al cor i el cervell

01

Font de nutrients essencials

El peix és una excel·lent font de nutrients essencials com proteïnes de qualitat, àcids grassos omega-3, vitamines i minerals. Aquesta combinació de nutrients contribueix a la salut òptima del cos i al funcionament adequat del sistema el sistema nerviós i el sistema immune.

02

Beneficis per a la salut cardiovascular

Diversos estudis han demostrat que el consum regular de peixestà associat a un menor risc de malalties cardiovasculars, com ara infarts de miocardi i ictus. Els àcids grassos omega-3 presents en el peix ajuden a reduir els nivells de colesterol i triglicèrids en sang, així com a disminuir la inflamació i millorar la funció vascular.

03

Frescos i saborosos

Prioritzar el consum de peix de temporada i de proximitat té diversos avantatges. El peix de temporada sol ser més fresc i saborós, ja que es recull en el moment òptim de la seva maduresa. A més, al consumir peix de proximitat, es redueix l'impacte ambiental associat al transport i es promou el suport a les economies locals. A la peixateria, cal buscar el segell "Peix de llotja".

04

Poc contingut en greixos saturats

En comparació amb altres fonts de proteïnes com la carn vermella, el peix tendeix a tenir un contingut més baix de greixos saturats. El consum excessiu de greixos saturats pot augmentar el risc de malalties cardiovasculars. Optar pel peix com a alternativa saludable pot contribuir a mantenir uns nivells de greix saludables.

05

Versatilitat a la cuina

El peix ofereix una gran versatilitat a l'hora de cuinar-lo, permetent-te explorar una àmplia varietat de sabors i preparacions. Ja sigui a la graella, al forn, en escabetx o cru, el peix es presta a diferents tècniques culinàries que ofereixen una experiència gastronòmica molt enriquidora.

A cuinar!

I a tu, com t'agrada el peix?