Crestes de llagostí

amb Núria Lucas

Descobreix-la

arrow_downward

# Ingredients

  • 10 llagostins
  • 220 g de farina
  • 5 g de sal
  • 25 g de llard de porc
  • 100 ml d’aigua tèbia
  • 1 rovell d’ou
  • Oli
  • Mitja ceba
  • Mig porro
  • 1 tomàquet

# Preparació

Per a la massa

  1. Per a la massa necessitarem la farina, el rovell d’ou, la sal, l’aigua tèbia i el llard de porc
  2. Primer barregem el rovell d’ou, l’aigua i la sal
  3. Tirem el llard i ho pastem uns 5 minuts fins que quedi una massa llisa
  4. Posem farina en un bol i hi posem la bola de massa
  5. Filmem la bola i la deixem reposar a la nevera mentre fem el sofregit

 

Per al sofregit

  1. Tallem la ceba i el porro a trossos molt petits 
  2. Hi posem una mica de sal, un raig d’oli i al foc
  3. Ratllem el tomàquet i l’afegim al sofregit quan la ceba estigui daurada
  4. Tallem els llagostins a trossos i els fregim 30 segons amb el sofregit 
  5. Deixem refredar el sofregit

 

Per al muntatge

  1. Traiem la massa de la nevera i l’estirem, que no quedi massa fina, s’estira sempre del centre cap enfora, mai tota la massa sencera
  2. Tallem la massa
  3. Batem un ou per pintar la massa
  4. Farcim les crestes i les tanquem, fent pessics endintre
  5. Pintem les crestes amb l’ou
  6. Les posem al forn 15 minuts a 200 graus i llestos