Crestes de llagostí
amb Núria Lucas
Descobreix-la
arrow_downward
# Ingredients
- 10 llagostins
- 220 g de farina
- 5 g de sal
- 25 g de llard de porc
- 100 ml d’aigua tèbia
- 1 rovell d’ou
- Oli
- Mitja ceba
- Mig porro
- 1 tomàquet
# Preparació
Per a la massa
- Per a la massa necessitarem la farina, el rovell d’ou, la sal, l’aigua tèbia i el llard de porc
- Primer barregem el rovell d’ou, l’aigua i la sal
- Tirem el llard i ho pastem uns 5 minuts fins que quedi una massa llisa
- Posem farina en un bol i hi posem la bola de massa
- Filmem la bola i la deixem reposar a la nevera mentre fem el sofregit
Per al sofregit
- Tallem la ceba i el porro a trossos molt petits
- Hi posem una mica de sal, un raig d’oli i al foc
- Ratllem el tomàquet i l’afegim al sofregit quan la ceba estigui daurada
- Tallem els llagostins a trossos i els fregim 30 segons amb el sofregit
- Deixem refredar el sofregit
Per al muntatge
- Traiem la massa de la nevera i l’estirem, que no quedi massa fina, s’estira sempre del centre cap enfora, mai tota la massa sencera
- Tallem la massa
- Batem un ou per pintar la massa
- Farcim les crestes i les tanquem, fent pessics endintre
- Pintem les crestes amb l’ou
- Les posem al forn 15 minuts a 200 graus i llestos