Pilar

50 anys — La Bisbal del Penedès

Montse Riart

La Pilar feia dos anys que havia refet la seva vida amb una nova parella. Tenia cinquanta anys i una motxilla a l’esquena carregada d’experiències. Una relació de la qual havia sortit un fill, ara ja adult, i alguna altra de més nociva, que temps enrere l’havien portat a demanar suport en un centre d’informació i atenció a les dones.

De portes enfora, la nova relació de la Pilar semblava que anava bé. La parella va viure una temporada al Vendrell, i cap a finals del 2020 es van traslladar a una casa de la família d’ell a la zona de Can Gordei, a la Bisbal del Penedès, una gran urbanització que concentra més habitants que el mateix nucli antic del poble. A l’abril feia cinc mesos que hi vivien. Els veïns en sabien poc, d’ells, però els veien junts anant a fer el cafè al bar, quan sortien a comprar o a llençar la brossa.

De portes endins, però, la realitat era una altra, com va poder comprovar el fill de la Pilar uns dies que va conviure amb la parella. Els insults eren freqüents i també les mostres de menyspreu cap a la Pilar de l’home amb qui vivia, que de mica en mica també hauria intentat controlar-li els ingressos que tenia, fruit d’una pensió, segons expliquen fonts de l’entorn de la dona que prefereixen mantenir-se en l’anonimat. Eren els primers indicis de violència psicològica i econòmica, l’avantsala de les agressions físiques.

Un fill de 19 anys

A la Pilar tot plegat li va arribar amb la família lluny. Tenia una germana amb qui mantenia el contacte -que és la persona que ha impulsat la causa judicial, juntament amb l’advocat Juan Antonio Carrasco-, igual que amb la mare, que viu a Saragossa, i el fill de 19 anys, que passava alguns dies amb ella, però que vivia a Barcelona.

Eren els primers indicis de violència psicològica i econòmica, l’avantsala de les agressions físiques

La tarda del 26 d’abril, mentre eren a la finca de Can Gordei, l’agressivitat es va desbocar. L’home va agafar un bidó de benzina, va ruixar la Pilar i li va calar foc. Després va trucar als serveis d’emergències explicant que tot havia estat un accident, una cosa que a hores d’ara els indicis de la investigació rebaten. Els tècnics d’emergències van trobar la Pilar encara amb vida, però tenia un 99% del cos cremat i va acabar morint a l’hospital unes hores més tard.

Anterior

Betty

Següent

Amal

Inici