Amal

37 anys — Sabadell

Montse Riart

L’assassinat de l’Amal no es comptabilitza al recompte dels Mossos de dones víctimes de la violència masclista. La va matar l’home amb qui convivia, però no eren parella, segons ha determinat la investigació.

En realitat, ella, originària del Marroc però que feia anys que havia arribat a Catalunya, tenia cura d’ell i de la casa. Inicialment, tant la Generalitat com les entitats van classificar el cas com un assassinat masclista perquè l’autor del crim es va presentar a la comissaria acompanyat del seu advocat per confessar que havia matat la dona amb qui convivia. Després, però, el jutjat d’instrucció número 5 de Sabadell va constatar que no hi havia tal relació de parella.

L’Amal i el seu botxí s’havien instal·lat en un pis de lloguer del número 83 de la Rambla de Sabadell feia poc més d’un any, però tot i viure al rovell de l’ou de la ciutat, gairebé ningú la coneixia. Sempre sortia sola i no feia vida al barri. La relació amb l’home que la va acabar assassinant tampoc era fàcil i, segons els veïns, sempre es tractaven a crits.

Lluny de la família

Va ser la germana de l’Amal, que viu a l’estranger, qui primer la va trobar a faltar, després de veure que no responia a les seves trucades com habitualment feia, així que va posar sobre avís una cosina que viu al Vallès Occidental des de fa poc. De fet, els comerciants i veïns de la Rambla és a ella a qui recorden aquest 20 de juliol, entrant als establiments per preguntar si havien vist l'Amal. Els Bombers van arribar a entrar al pis per veure si havia patit algun accident domèstic, però no hi van trobar ningú. El seu assassí havia amagat el cos en un bagul, segons va confessar dos dies després.

Anterior

Pilar

Següent

Lúcia

Inici