Lúcia

42 anys — Corbera de Llobregat

Marta Rodríguez Carrera

A Corbera de Llobregat pocs coneixien Lúcia Dotto Domingues, una dona de 42 anys. Amb els seus dos fills i el marit vivia en una casa a quatre vents d’una de les 31 urbanitzacions d’aquesta localitat muntanyenca del Baix Llobregat. En aquella casa, Lúcia va ser assassinada pel seu marit, que després es va suïcidar allà mateix, en un procedir massa habitual dels assassins que deixa tantes morts impunes. Era la tarda del dimarts 18 de maig, una jornada especialment tràgica a Catalunya.

Brasilera de naixement i amb arrels familiars a Portugal, Dotto va arribar a Barcelona el 2003 amb el seu marit, d’origen català, i de seguida va començar a treballar en el sector turístic. Quan la van assassinar era la directora general per a Espanya i Portugal de la cadena d’hotels de luxe Relais Châteaux, que preveu organitzar una gal·la per recaptar fons per a les dues criatures –un nen de 13 anys i una nena de 9– que han quedat òrfenes. El seu perfil trenca tots els estereotips que encara arrosseguen víctimes i supervivents de la violència masclista. 

Una carrera brillant

Una col·lega del sector hoteler que hi va tenir una relació personal la recorda com una dona molt reservada però amb un caràcter dolç i proper. Una altra directiva explica que Dotto tenia una carrera brillant i que estava molt valorada a l’empresa, on va entrar el 2014. Sempre molt discreta amb tota la seva vida familiar, el de Dotto era l’únic sou que entrava en aquella casa, i companys seus comenten que tenia intenció de separar-se del seu marit. Del seu botxí. “En el món directiu, les dones ens pensem tan autosuficients que pensem que tot ho podem solucionar sense aixecar la mà”, diu aquesta directiva.

Anterior

Amal

Següent

Pamela

Inici