Al teatre com a la taula

Marc Rovira

Al teatre com a la taula

Pau Roca

Director d’escena, actor i emprenedor gastronòmic

Andreu Gomila

L’any que ve Sixto Paz Produccions farà deu anys. En aquest temps, Pau Roca i companyia han aixecat una quinzena d’espectacles, alguns dels quals han estat un èxit absolut, com Les coses excepcionals o Pulmons. L’actor i director podria haver-se quedat aquí, remant perquè la tropa que capitaneja acabés de fer-se un lloc dins el complicat món del teatre català. Però li passa una cosa: és un sibarita. I va criar-se en una família d’hostalers i tenia un somni: obrir un restaurant. Fa quatre anys i mig va posar en marxa el Lluritu, a Gràcia, “una marisqueria desenfadada”. No en tenia prou i, al cap de dos anys, en plena pandèmia, va engegar el Lluritu 2. Però tampoc li bastava. I l’any passat va inaugurar La Muriel, un bar i viver cultural, que, segons ens diu ell mateix, va fer-se’l seu perquè va aprofitar una oportunitat.

Marc Rovira

Si li preguntem què és? Ho té clar: és actor. I els seus negocis en el gremi de la restauració són fruit d’això que sembla tan vulgar, però que és tan important, de perseguir els teus somnis. Roca admet, tanmateix, que ho ha pogut fer tot perquè té molt bons amics. En cap dels projectes hi és ell tot sol. El que està més relacionat amb el teatre és La Muriel, ja que funciona com a seu de Sixto Paz (“Abans la nostra oficina era qualsevol terrassa de bar”), indret on es troben i poden assajar. “A més, La Muriel és una cosa que pot ajudar la companyia a sobreviure”, assegura, tot i que ara mateix encara arrosseguen la gosadia econòmica d’haver estrenat un bar en l’univers de les restriccions pel covid.

Dedicar-se al teatre i a l’hostaleria alhora no ha suposat que cap de les dues coses se’n ressentís. No ha hagut de rebutjar cap proposta artística, diu, per haver-se de dedicar a servir taules, idear plats o pagar els proveïdors. Fins i tot està pensant en idees que facin quadrar el cercle, com muntar una versió de La Grande Bouffe al Lluritu, producció que va estar a punt de portar-se a terme durant el Grec 2018. Mentre això no arriba, els Sixto Paz han estat a la Fundació Brossa fent El més bonic que podem fer fins aquest diumenge, que es posen en escena per últim dia. Roca actua i dirigeix. El mateix que fa a La Muriel i al Lluritu.

Anterior

Paula Bonet

Següent

Àngels Bassas

Inici

Coordinació

Maria Labró