Una relació amb l''indie' al cor

Pere Tordera

Una relació amb l''indie' al cor

Andreu Gomila

Haver-se conegut en un curs de doma de cavalls ha determinat la relació entre Iván Morales i Anna Alarcón. O així, almenys, ho creuen ells. El tracte curós i el respecte cap a l'altre. “La consciència d'allò que fem”, que diu l'actriu. La seva primera col·laboració va ser a Sé de un lugar (2008), obra que ha marcat la seva generació, i el debut de Morales com a dramaturg. A partir de llavors van crear, amb Xavi Sáez, la companyia Prisamata, que més tard van desfer, i han treballat de bracet en multitud de projectes audiovisuals i teatrals. Ara mateix el director i dramaturg està realitzant una pel·lícula de “guerrilla” que no pensa acabar fins d'aquí dos o tres anys, està intentant aixecar una producció teatral d'El día del Watusi de Francisco Casavella i l'any que ve rodarà la versió cinematogràfica d'Esmorza amb mi (2018). I arreu hi ha Alarcón.

En aquests quinze anys llargs que fa que es coneixen, diuen, han canviat molt i són “uns altres”, apunta l'actriu, però mai no han deixat de confiar l'un en l'altre. Es veuen i es truquen sovint, i no sempre per parlar de feina. Morales va escriure Sé de un lugar pensant directament amb l'actriu. “Aleshores estava enfocat a dirigir audiovisual, però vaig trobar-me una actriu que era diferent, amb una sensibilitat que és més a prop de la vida que jo conec”, diu el director. “Treballa des d'un lloc genuí, fora del cànon”, afegeix.

Pere Tordera

A Alarcón li agrada “el compromís i l'exigència” de Morales. Sap que, amb ell, sempre està “en bones mans”. “No em sento intèrpret quan estic amb ell, sinó creadora”, diu. I sap que, quan entren junts en una sala d'assaig, pot passar qualsevol cosa. “Ella és el que m'interessa veure en escena, el posicionament com a ésser humà davant dels temes que tracta l'obra”, remarca el director.

L'actriu assegura que Morales “es posa gelós” quan fa altres feines. El director somriu. I no ho nega. Morales, alhora, rebutja que hagi sigut el descobridor d'Alarcón, intèrpret que porta uns anys pletòrics, tant al teatre com al cinema. “Quan ens vam conèixer ja era la musa del teatre 'indie' barceloní”, afirma el director.

Anterior

Pol López i
Pau Carrió

Següent

Laura i Adrià Aubert

Inici

Coordinació

Thaïs Gutiérrez i Maria Labró