Mariona Escoda

Eufòria

“La meva vida ha canviat de dalt a baix”

Carla Turró

T’estimo, de Belén Aguilera”. És la cançó més especial d’aquest any per a Mariona Escoda (Valls, 2001). La va cantar el 3 de març a quarts de dotze de la nit. Portava un vestit vermell i era el primer programa d’Eufòria, el concurs televisiu de TV3 que va acabar guanyant tres mesos després. 

“La meva vida ha canviat de dalt a baix”. Està actuant al musical El Petit Príncep, ha participat en festivals com l’Acústica de Figueres i ja ha publicat el single del disc que té previst estrenar l'abril del 2023. “Hauria d’estar fent les pràctiques de logopèdia, però les he posposat i a la universitat s’estan portant molt bé amb mi”. Diu que vol acabar la carrera, però ara és feliç fent el que li agrada. 

Pau de la Calle

“El meu pare diu que aquestes coses només passen a les pel·lícules, i a nosaltres ens ha passat”. Estan contents per ella, tot i que també pateixen: “Els fa por que acabi petant per la feina. I els preocupa el que es diu, el que es publica. Jo els dic que no m’intentin protegir, que no poden controlar tot el que es diu”. Els veu poc, i això els sap greu a ella i a ells. També té menys temps per als amics.“Fa molt que no baixo a Valls i dic «fem un vermut?» És el que trobo més a faltar, perquè els meus amics em fan tornar a tocar de peus a terra. Saben qui és la Mariona d’abans d’Eufòria”. 

El 2022 l’ha allunyat de casa, però li ha permès viure coses que no hauria imaginat mai. “Omplir dues vegades el Sant Jordi. Si penso en algun moment destacat de l’any és aquest. Com a artista, és una fita molt important, i potser no hi torno a actuar mai més”. Assegura, a més, que ha crescut sobretot com a persona. “Ho noto molt amb com em prenc la vida, estic més oberta a tot”. Fa tot just un any es menjava els grans de raïm de les campanades demanant salut, amor i feina. Ja estava fent els càstings del programa. Aquest 31 de desembre serà ella qui farà les campanades de TV3. I torna a demanar salut. I també amor. “De la feina ja només demano que continuï així: aixecar-me cada matí i tenir ganes d’anar allà on hagi d’anar a treballar”. 

Anterior

Míchel

Següent

Josep
Maria
Pou

Inici