Lluc Crusellas

Pastisser

“El 2023 vull córrer la Titan Desert”

Carla Turró

No dubta. “31 d’octubre. Quan el rellotge marca que passen cinc minuts de les set de la tarda”. Aquest és el millor moment de l’any per a Lluc Crusellas (Santa Eulàlia de Riuprimer, 1996). És quan em diuen que guanyo… com a millor xocolater del món”. Fa una parada abans de pronunciar el premi. Com si tingués pudor. Com si no s’ho acabés de creure. “És que costa. Poc després d’anunciar-ho van pujar a l’escenari els tres últims guanyadors. I un va dir: «Benvingut al club». I vaig pensar: «Que fort!»”. 

El recorregut cap a la final del World Chocolate Masters de París no ha estat ràpid ni fàcil. “He patit molt i ha estat dur”. I és que arribar a la final –de 22 hores de durada– requeria una inversió –d’uns 80.000 euros– i una preparació equiparable a la dels esportistes d’elit. De fet, ha tingut l’ajuda d’un entrenador personal, un nutricionista esportiu i una psicòloga per tenir el cap i el cos a lloc. “Crec que ha estat el més important per poder gestionar l'estrès i la pressió. I per preparar-me tant per si anava bé com si no”. I va anar bé. L’escultura final, la que el va coronar al cim de la xocolateria mundial, és un elefant de dos metres i mig d’alçada, que volia que reflectís una idea que va estar present a totes les proves: la senzillesa de les coses grans. “Havia dedicat tant de temps al concurs que m’havia allunyat una mica de la família i els amics. Havia arribat a tenir por de perdre’ls”. Però tots estaven al seu costat aquell 31 d’octubre. “Recordo mirar-los i plorar”.

Pere Tordera

 Assegura que aquest 2022 –el millor any de la seva vida– li ha portat també un dels moments més dolorosos que recorda. “La mort de la meva àvia. Et fa ser conscient de cop de les coses, i de la importància que té cuidar els teus”. Ho diu des de l’ermita de Sant Sebastià, a tocar de Vic, des d’on veiem la casa on ella havia viscut. “Aquí vinc quan necessito desconnectar, quan necessito pau”. Acomplerts els somnis, apareixen noves il·lusions. “El 2023 vull córrer la Titan Desert” (la cursa de 6 dies pel desert del Marroc). I un desig: “Que el premi serveixi per situar la pastisseria allà on es mereix”.

Anterior

Carla
Simón

Següent

Míchel

Inici