Eduard Xatruch

Xef del restaurant Disfrutar

“Si el futur és com el 2022, ja firmo”

Carla Turró

Carn arrebossada. Aquest és el plat preferit de la seva filla petita. La carn arrebossada que fa l’àvia i no pas ell, consolidat als 41 anys com un dels millors xefs del món. Ja ho diuen, que sovint el de casa és el públic més difícil. La Mar, de 8 anys, és la petita. L’Anna, amb 10, la gran. Comparteixen aniversari amb el Compartir i el Disfrutar, els restaurants que el seu pare va obrir amb Mateu Casañas i Oriol Castro a Cadaqués i Barcelona respectivament. Els van recomanar que no posessin un infinitiu com a nom del negoci. “Ens van dir que no podria funcionar”. Dues estrelles Michelin després ja es pot concloure que qui ho va dir va equivocar-se de mig a mig. Aquest 2022 n’han obert un tercer, amb el mateix nom que a Cadaqués (Compartir) però ubicat al barri de l’Eixample de la capital catalana.

Un tercer restaurant que és el colofó a un any que Xatruch defineix com a molt bo. “Per a nosaltres i crec que també per al conjunt de l’hostaleria. Fa dos anys va ser el desastre, el 2021 un any d’impàs i aquest el del retorn a la normalitat. I ha estat molt positiu per a l’hostaleria”. 

Pere Tordera

En el seu cas, a més, amb una data assenyalada: 18 de juliol de 2022. Aquell dia, des de l’Old Billingsgate Market de Londres, el prestigiós rànquing britànic va situar el Disfrutar com el tercer millor restaurant del món. “Si he d’escollir un moment professional sens dubte és aquest, per l’alegria compartida. I per la feina que ha fet tot l’equip”. Pel camí hi ha hagut molt sacrifici. “Tant el Mateu com l’Oriol com jo a la cuina ens hi hem deixat la pell”. Però explica que el temps li ha ensenyat, també, que no tot és la feina. “Ser pare és el que més m’ha canviat a la vida. I per moltes satisfaccions que ens doni la cuina, els millors moments sempre són amb les meves filles. Això és el que més m’omple”. I per tenir precisament això, temps, fan una cosa molt poc habitual als restaurants: tanquen els caps de setmana. “S’ha de buscar l’equilibri. Això ho aprens amb els anys”. I el futur?, li pregunto. “Doncs que sigui com el 2022. Si és així, ja firmo”. 

Anterior

Clara
Prats

Següent

Najat
El Hachmi

Inici