Vichy Catalan:
140 anys d’història

Descobreix la història de l’aigua mineromedicinal més antiga

Amb el suport de: Vichy Catalan
vichy Catalan

L’any 1881 el Dr. Modest Furest Roca descobreix les propietats mineromedicinals de l’aigua que brolla d’un manantial a Caldes de Malavella, la Selva.


Vichy Catalan estava a punt de néixer, i començava així un recorregut de 140 anys d’història.

ABANS I ARA

Juga amb les fotografies per descobrir com ha canviat Vichy Catalan en 140 anys

L'ampolla

L’ampolla de Vichy Catalan s’ha adaptat a cada època fins a arribar a l’emblemàtic trencadís inspirat en l’obra d’Antoni Gaudí. El 2017 els World Awards van reconèixer l’ampolla de Vichy Catalan d’1,2 litres amb el premi al millor envàs del món.

L'etiquetatge

Vichy Catalan es va començar a vendre a les farmàcies. Per això l’etiquetatge destacava la composició de la beguda i els seus beneficis. L’etiqueta actual manté la il·lustració original del fum i, amb el trencadís inspirat en l’obra de Gaudí, adopta una imatge més moderna i cridanera.

La cartelleria

Les primeres creativitats de Vichy Catalan se centraven en ressaltar els beneficis digestius de l’aigua carbònica. Actualment se’n destaquen altres elements, com ara el gust, l’absència de sucre, la gran varietat de productes i públics, i també els diferents moments de consumir-los.

El balneari

En els seus inicis el balneari de Vichy Catalan era un hospital que oferia tractaments basats en l’aigua termal. Va anar evolucionant fins a convertir-se en el famós Hotel Balneari Vichy Catalan, adaptant i modernitzant les instal·lacions però conservant el concepte de benestar i salut.

Les plantes de producció

Les plantes de producció de Vichy Catalan Corporation han modernitzat la maquinària, optimitzat els recursos i el temps de producció, cosa que ha permès reduir la despesa energètica i també l’impacte sobre el medi ambient.

Els camions de repartiment

Des dels inicis, la marca Vichy Catalan era altament visible als vehicles que distribuïen el producte. Aquesta tendència s’ha mantingut fins avui, amb el trencadís com a element decoratiu.

140 ANYS DE TRADICIÓ I INNOVACIÓ

1881

El Dr. Modest Furest Roca observa que les ovelles que bevien de la deu de Caldes de Malavella (la Selva) tenien molt bona salut. Per aquest motiu decideix estudiar la composició de l’aigua i descobreix les seves propietats mineromedicinals.
arrow_forwardL’aigua brolla amb el seu propi gas, a 60º de temperatura i amb una composició mineral única.
El 1881 el famós doctor adquireix la deu i les terres adjacents.
El Dr. Furest estudiant les propietats de la deu de Caldes de Malavella
Les ovelles pasturant a prop de les aigües termals
Les ovelles pasturant a prop de les aigües termals
El Dr. Furest estudiant les propietats de la deu de Caldes de Malavella

1890

Es registra la marca Vichy Catalan, es declara aigua mineromedicinal i comença la comercialització a les farmàcies. La primera planta d’embotellament s’havia inaugurat uns mesos abans, el 1889.
"El Fumet", una il·lustració de Vichy Catalan
"El Fumet", una il·lustració de Vichy Catalan

1891

Es posa la primera pedra del balneari Vichy Catalan, que es va inaugurar el 1904.
El balneari de Vichy Catalan a vista d'ocell
El balneari de Vichy Catalan a vista d'ocell
La façana de migdia
La façana de migdia

1959

S’inaugura la “novíssima”, una innovadora planta embotelladora capdavantera en el mercat d'aigües embotellades, amb capacitat d'omplir 6.000 ampolles de quart de litre per hora. El 1967 continua la innovació tecnològica amb l’adquisició d’una nova màquina amb capacitat per omplir 20.000 ampolles de litre per hora.
Una imatge de la “novíssima” l’any 1959
Una imatge de la “novíssima” l’any 1959

1979

La companyia emprèn una estratègia de diversificació i adquireix noves fonts i marques de reconegut prestigi.
Malavella

1979

Font d'Or Les Creus

1986

Font del Regàs

1988

Aigües de Mondariz y Font del Val Font del Val

1994

Lambda

1999

Monte Pinos

2004

1990

Vichy Catalan Corporation comença a exportar els seus productes i inicia així un camí que l’ha portat avui dia a tenir presència i reconeixement als cinc continents.

1992

Vichy Catalan i Font d’Or són escollides Aigües Olímpiques als Jocs de Barcelona 92. Deu anys després, el 2003, Vichy Catalan és seleccionada com una de les 60 marques més representatives d’Espanya per l’associació de Marcas Renombradas (AMRE).
Vichy Catalan i Font d'Or, aigües olímpiques
Vichy Catalan i Font d'Or, aigües olímpiques

2012

Es llança la primera aigua mineral natural carbònica envasada en llauna i amb tapa biodegradable. Aquest mateix any també arriben al mercat la gamma Sabors 0% Sucres de Vichy Catalan. La gamma es completa el 2015 amb els gustos de llimona, taronja, llima-llimona, menta i la Vichy Catalan Premium Tonic Water.
Vichy Catalan Genuïna, llauna de 0,33 L
Vichy Catalan Genuïna, llauna de 0,33 L

2017

Vichy Catalan Corporation torna a les farmàcies amb el llançament de la innovadora gamma de begudes funcionals Vichy d’Or.
Gamma de begudes funcionals Vichy d'Or
Gamma de begudes funcionals Vichy d'Or

2018

Es llança la gamma Vichy Catalan Fruit, una nova beguda saludable elaborada amb Vichy Catalan i suc de fruita, sense sucres afegits i amb estèvia. Els gustos disponibles són: poma, taronja, maduixa, pinya-coco i llimona.
Cartelleria de la gamma Vichy Catalan Fruit
Cartelleria de la gamma Vichy Catalan Fruit

2020

Vichy Catalan Corporation llança Oasis Thermal Care, una nova línia de cura personal termal mineromedicinal. L'única gamma del mercat que conté aigua carbònica Vichy Catalan. S'estrena amb 6 productes: gel de bany, xampú, crema corporal, crema facial, aigua termal i gel hidroalcohòlic.
Gamma completa d'Oasis thermal care, un producte de cura mineromedicinal
Gamma completa d'Oasis thermal care, un producte de cura mineromedicinal
VOLS SABER-NE MÉS?

Edició

Selena Soro

Disseny

Jordi Olivé

Programació

Jordi Guilleumas - Idoia Longan - Marc Funollet