Resum de l'any close

Thaïs Gutiérrez

Cap d'Estils

Estils de vida

L’estil de vida pandèmic ja és la nostra normalitat

La pandèmia ha canviat profundament el nostre estil de vida. Des de petits gestos quotidians fins a grans canvis vitals, el covid i totes les seves conseqüències han modificat molts aspectes del nostre dia a dia, i això ho hem intentat explicar al llarg d’aquest any des de la secció d’Estils. El 2021 ha sigut un any d’èxode urbà: hi ha hagut molta gent que ha deixat la ciutat i una vida plena de presses per marxar al camp a la recerca d'una tranquil·litat enyorada durant molt de temps. I aquí el teletreball hi ha jugat un paper clau, perquè ha permès que moltes persones marxessin de la ciutat sense canviar de feina.

Però el teletreball no ha portat només coses bones, ja que ha incrementat la desigualtat al multiplicar la feina de les dones. I així la llar s’ha convertit en un espai polivalent: oficina, oci i família conviuen en pisos tot sovint petits que hem après a cuidar més i millor perquè hi passem moltes més hores. En moltes llars hi han entrat plantes i noves mascotes, que s’han convertit en membres de la família. Una mica com les pantalles, que a vegades també sembla que formin part de les famílies, ja que l’estudi, l’oci i les compres en aquests temps pandèmics passen per aquí. Si no ho creieu, feu-hi un repàs: sèries, pel·lícules, xarxes socials, videojocs, videotrucades... tot són pantalles.

Tornar a fer abraçadesI en aquesta nova normalitat hem après a valorar més que mai allò que un dia vam perdre i que amb l’evolució de la pandèmia temem tornar a perdre: quedar amb la gent que estimem, anar a sopar a un restaurant, anar al cinema o gaudir d’un concert en directe. Poder abraçar l’àvia o anar a veure la cantada de Nadal dels més petits de la casa. Hem après que els afectes donen sentit a la nostra vida i que renunciar-hi per tancar-nos a casa fa mal. Tinguem-ho en compte. Ara i sempre.

navigate_before