visita virtual

L''Open Arms' per
dins, en 360 graus

Cristina Mas i Xavier Bertral
A bord de l''Open Arms'

El vaixell de rescat del Mediterrani central, que va ser immobilitzat durant un mes per les autoritats italianes, és un vell remolcador adaptat per fer la tasca humanitària. Descobreix tots els racons d'una nau que ha salvat més de cinc mil vides.

Vídeos 360ºClica la imatge i mou el ratolí sense desclicar per passejar-te per l'escena

Vídeos 360ºClica la imatge i mou el telèfon per passejar-te per les imatges

Xavier Bertral, Jordi Castellano

L'Exterior

A l'exterior del vaixell hi ha les dues llanxes de rescat, que es posen a l'aigua amb unes grues. A popa hi ha la coberta, amb terra de fusta, on s'acullen els nàufrags. Mentre el vaixell està immobilitzat al port sicilià de Pozzallo, l'equip s'ocupa de les feines de manteniment.

Xavier Bertral, Jordi Castellano

LLANXES DE RESCAT

Són els dos 'míssils' humanitaris amb què compta l'ONG per fer els rescats amb la màxima rapidesa i seguretat. Quan tenen notícia de la posició d'una pastera, carreguen les armilles salvavides i s'hi dirigeixen a tota velocitat. Quan la localitzen, distribueixen les armilles entre els nàufrags i esperen l'arribada de l''Open Arms'. En aquest vídeo recullen material per preparar el vaixell al port.

Xavier Bertral, Jordi Castellano

PONT DE COMANDAMENT

El pont és el cervell de la nau. Des d'aquí la cap de missió i el capità prenen les decisions i gestionen les comunicacions, i s'hi treballa durant les 24 hores. Sempre hi ha torns de guàrdia, prismàtics en mà, per intentar localitzar pasteres. Un punt a l'horitzó pot voler dir vides salvades.

Xavier Bertral, Jordi Castellano

CUINA

La cuina i el menjador són el lloc de trobada en els pocs moments de descans que es viuen al vaixell. El bon menjar és molt important per recuperar les forces i mantenir alta la moral de l'equip. Tothom participa en els torns de cuina i neteja.

Xavier Bertral, Jordi Castellano

SALA DE MÀQUINES

Les entranyes de l''Open Arms', que els mariners i enginyers de Proactiva van fer reviure per posar el vell vaixell altre cop a la mar, són l'anima de l'embarcació. Un gran motor de 12 pistons, amb milers de motors, bombes i vàlvules auxiliars que treballen sense descans. També cal fer torns de guàrdia permanent per assegurar que tot funciona.

Xavier Bertral, Jordi Castellano

FEINES DE NETEJA

L'espai a dins del vaixell és molt limitat i cal tenir-ho tot endreçat i ben amarrat per quan fa mala mar. Tots els membres de l'equip fan torns de neteja. De les parets pengen fotografies de rescats anteriors que recorden el valor humà de la feina de l'ONG.

Xavier Bertral, Jordi Castellano

CABINES

L'equip s'allotja en cabines per a dues persones. Hi ha un armari, una petita aigüera, una tauleta i una llitera amb dos llits, cadascun amb cortines individuals per preservar el descans del veí. Cadascú fa els horaris del seu torn de guàrdia i sovint no es dorm més de quatre hores diàries.

més continguts