Les dosis de la vacuna i els casos de covid, per comarques i municipis

Consulta com evolucionen, setmana a setmana, en mapes interactius

Auri Garcia Morera

Actualitzat el 25 d'octubre del 2021

Percentatge acumulat de població vacunada amb la primera dosi

Font: Portal de dades obertes de la Generalitat

Font: Portal de dades obertes de la Generalitat

Des de l'inici de la vacunació, el 27 de desembre del 2020, el percentatge de població vacunada amb la primera dosi va pujar més lentament en els primers dos mesos del 2021 i més ràpidament a partir del tercer i el quart. L'arrencada va ser molt desigual entre zones, amb algunes comarques del sud i del Pirineu, tant de la part més oriental com de la més central, al capdavant, però altres comarques de les mateixes zones a la cua, i les zones més urbanes en un punt mitjà. Abans de l'estiu el ritme de vacunació va augmentar significativament, però al juliol i a l'agost va tornar a baixar. Les xifres dels diferents territoris s'han anat igualant, amb les zones més urbanes lleugerament per davant, i algunes comarques del Pirineu a la cua.

Percentatge acumulat de població vacunada amb la segona dosi

Font: Portal de dades obertes de la Generalitat

Font: Portal de dades obertes de la Generalitat

El percentatge de població vacunada amb la segona dosi va començar a pujar al maig, amb diferències entre territoris encara més grans que les de la primera dosi. A l'inici la distribució era similar, amb les comarques del sud del país al capdavant seguides de la part més oriental del Pirineu i algunes altres de les comarques més orientals, i la part més central del Pirineu lleugerament més endarrerida. Després de diversos mesos d'acceleració, al juliol i a l'agost hi va haver una frenada, i la distribució va variar. Les zones urbanes han avançat posicions, però no tant com en les xifres de la primera dosi. Les dades de la població amb pauta completa, que inclou els que han rebut dues dosis i els que han superat la malaltia i han rebut una dosi, no es publiquen per territoris.

Taxa de nous positius per cada 100.000 habitants per setmana

Font: Portal de dades obertes de la Generalitat

Font: Portal de dades obertes de la Generalitat

En les dades de nous positius per setmana, l'inici de la vacunació va coincidir amb l'esclat de la tercera onada, al gener, que va afectar de manera similar tot el país, però especialment les zones interiors i no tant les zones costaneres, en línies generals. Després, en diversos moments, hi va haver pujades sobtades puntuals en algunes comarques concretes de les mateixes zones interiors que havien tingut una incidència més alta al gener. A l'abril la quarta onada va afectar especialment comarques de l'interior, i molt menys les costaneres, mentre que al juliol la cinquena onada va ser molt generalitzada, però amb una especial afectació al litoral.

Taxa de noves defuncions per cada 100.000 habitants per setmana

Font: Portal de dades obertes de la Generalitat

Pel que fa a les xifres de defuncions per setmana, en el moment de començar la vacunació ja eren molt més baixes que en moments anteriors, però la tercera onada, al gener, encara va provocar increments forts en algunes zones concretes. El Solsonès i l'Alta Ribagorça van ser dues de les comarques més afectades en el pitjor moment d'aquesta tercera onada, entre finals de gener i principis de febrer. Després, però, les defuncions registrades setmana a setmana van caure a nivells mínims a tot el territori coincidint amb l'avenç de la vacunació. A l'abril, la quarta onada no va provocar un augment significatiu de les defuncions. Al juliol, en canvi, la cinquena onada sí que va provocar un increment. Amb xifres molt inferiors, això sí, a les de les primeres onades.

Nota metodològica:

Per a les dosis de la vacuna: dades publicades en el dia indicat referides a l'acumulat fins al dia anterior. Per als positius i les defuncions: dades publicades en el dia indicat referides a la setmana de 7 dies acabada 4 dies abans, ja que les dades dels últims 3 dies es consideren provisionals.

Per saber-ne més

La primera onada del coronavirus, per comarques i municipis

La primera onada del coronavirus, per comarques i municipis

La segona i la tercera onada del coronavirus, per comarques i municipis

La segona i la tercera onada del coronavirus, per comarques i municipis