Quina frase feta catalana t’agradaria recuperar?

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya

No ens deixis a l’estacada en la segona edició de Re|mot i dona un cop de mà al català. Te’n fem cinc cèntims: ¿Fas servir frases fetes o expressions de l’any de la picor, que estan en desús i que t’agradaria que tinguessin un ús més general? Proposa-les al 2n Re|mot de la temporada.

Esperem amb candeletes les vostres propostes.

Re|mot és una iniciativa impulsada pel diari ARA, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, per donar visibilitat al català que hem deixat d’utilitzar en la llengua habitual més general.

1

Proposa la frase feta o expressió catalana que vols recuperar i explica’ns què significa, per què t’agrada, quin interès i quins valors hi trobes.

{{ fase > 1 ? 'Fase tancada' : 'Del 6 al 12 d’octubre a les 23.59 h' }}

2

El jurat format per Màrius Serra, Maria Rodríguez Mariné, Pau Vidal, Valentina Planas, Mercè Lorente, Gabriel Bibiloni, Joana Roch, Francesc Xavier Vila, Víctor Pàmies i Ignasi Aragay fan una selecció de 10 frases fetes.

{{ fase > 2 ? 'Fase tancada' : '14 d’octubre' }}

3

L’audiència vota la seva frase feta preferida entre les 10 seleccionades. D’aquesta votació popular en surt la guanyadora.

{{ fase > 3 ? 'Fase tancada' : 'Del 15 al 20 d’octubre' }}

4

Es proclama la frase feta guanyadora el 21 d’octubre. L’ARA es compromet a adoptar aquesta expressió i a donar-li visibilitat en el contingut del diari.

{{ fase > 4 ? 'Fase tancada' : 'Tot l’any' }}

Veure tots els detalls

La frase feta
guanyadora és

{{guanyadora.paraula}}

El diari ARA es compromet a adoptar la frase feta '{{guanyadora.paraula}}' i a fer-la seva. Li donarem visibilitat continuada incloent-la en els continguts que publiquem, posant-la a la portada, als titulars...

Aquestes són les 10 frases fetes finalistes

{{fase == 3 ? 'Vota!' : 'Votació tancada' }}

El jurat ha optat per expressions i frases fetes conegudes però poc usades en el llenguatge estàndard dels mitjans de comunicació i que el podrien enriquir

Proposa una frase feta

Aquestes són totes les frases fetes que hem rebut

{{paraules.length}} frases fetes proposades

expand_more
Ordre alfabètic Més comentades Més recents