Què cuino avui?

Terrina de calçot amb mató

Terrina de calçot amb mató

Ingredients

  • 20 Calçots de Valls (IGP)
  • 100 grams de mató
  • Herbes aromàtiques
  • 1 llimona
  • 100 cl d’aigua amb gas
  • 80 g de farina

Elaboració

Talleu les parts verdes dels calçots i reserveu-les. Peleu i netegeu de fang els calçots. Marqueu-los a la planxa. Poseu-los en un motlle rectangular que prèviament haureu folrat amb paper film. Tapeu-los també amb paper film i fiqueu el motlle al forn durant trenta minuts a 180 graus.

Mentrestant, farciu les puntes verdes dels calçots amb una mànega pastissera, que us podeu fer a casa amb una bossa de plàstic. El farciment serà de mató, al qual haureu posat herbes aromàtiques i suc de llimona. Amb la mànega tindreu prou precisió per farcir aquestes parts verdes dels calçots. Quan ho hàgiu fet, arrebosseu-les amb una barreja de farina i aigua amb gas i fregiu-les en una paella amb oli, volta i volta.

Finalment, desemmotlleu els calçots que eren al forn i talleu-los a trossos. Col·loqueu-ne una porció (que serà com una lasanya de calçots) al mig del plat i, a sobre, les puntes verdes farcides i fregides.

Més informació

Comparteix

Edició

Selena Soro

Disseny

Ricard Marfà

Programació

Jordi Guilleumas - Idoia Longan - Marc Funollet - Joan Guinart