Terrina de calçot amb mató
Ingredients
- 20 Calçots de Valls (IGP)
- 100 grams de mató
- Herbes aromàtiques
- 1 llimona
- 100 cl d’aigua amb gas
- 80 g de farina
Elaboració
Talleu les parts verdes dels calçots i reserveu-les. Peleu i netegeu de fang els calçots. Marqueu-los a la planxa. Poseu-los en un motlle rectangular que prèviament haureu folrat amb paper film. Tapeu-los també amb paper film i fiqueu el motlle al forn durant trenta minuts a 180 graus.
Mentrestant, farciu les puntes verdes dels calçots amb una mànega pastissera, que us podeu fer a casa amb una bossa de plàstic. El farciment serà de mató, al qual haureu posat herbes aromàtiques i suc de llimona. Amb la mànega tindreu prou precisió per farcir aquestes parts verdes dels calçots. Quan ho hàgiu fet, arrebosseu-les amb una barreja de farina i aigua amb gas i fregiu-les en una paella amb oli, volta i volta.
Finalment, desemmotlleu els calçots que eren al forn i talleu-los a trossos. Col·loqueu-ne una porció (que serà com una lasanya de calçots) al mig del plat i, a sobre, les puntes verdes farcides i fregides.