Què cuino avui?

Sípia estofada amb patates i xocolata

Sípia estofada amb patates i xocolata

Ingredients

  • 3 sípies de mida mitjana
  • 1 ceba tallada en juliana
  • 5 grans d'all 100 g d'oli d'oliva verge
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet (també podrien ser 2 tomàquets tallats a daus)
  • 1 cullerada de nyora triturada en pols
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 quadrat d'una rajola de xocolata
  • 1 got d'aigua (per coure la sípia)
  • 4 Patates de Prades (IGP) mitjanes
  • 1 got d'aigua (per afegir amb les patates)
  • Una picada (opcional)

Elaboració

Aixafeu lleugerament els alls amb pell amb l'ajuda d'un ganivet.

En una cassola, poseu-hi oli i afegiu-hi els alls aixafats perquè hi deixin l'aroma. Deixeu-los-hi coure sense que es cremin, fins que n'aconseguiu un color daurat. Un truc és aixecar la cassola perquè l'oli submergeixi bé els alls.

Tot seguit, afegiu-hi la ceba, tallada en juliana, el llorer i la farigola. Deixeu-ho coure uns cinc minuts perquè tot plegat agafi un color daurat. Deixeu-ho rostir una mica, però tampoc no es tracta de coure-ho molt perquè no és un sofregit.

Afegiu-hi una cullerada de nyora en pols, després dues cullerades de tomàquet i, a continuació, la sípia, tallada i neta, però amb la melsa picada.

Salpebreu-ho al gust i afegiu-hi un got d'aigua.

Tapeu la cassola i deixeu-ho coure lentament durant quaranta minuts. El temps de cocció dependrà de la mida de la sípia. El cas és que ha de quedar tova.

Mentre la sípia s’està coent, talleu les patates amb un ganivet de forma esqueixada. És com si n'arrenquéssiu els trossos. La mesura aproximada per als guisats és afegir una patata per persona.

Afegiu-les a la cassola i rectifiqueu de sal.

Passats els quaranta minuts de cocció, aboqueu-hi la xocolata i un got més d'aigua per acabar de coure-ho durant uns deu o dotze minuts més. Rectifiqueu de sal.

Més informació

Comparteix

Edició

Selena Soro

Disseny

Ricard Marfà

Programació

Jordi Guilleumas - Idoia Longan - Marc Funollet - Joan Guinart