Què cuino avui?

Pop amb parmentier de patata

Pop amb parmentier de patata

Ingredients

  • 1 cua de pop precuita (150 grams aproximadament)
  • 2 Patates de Prades (IGP)
  • 30 grams de mantega
  • 100 g de nata líquida
  • 200 g de llet sencera de vaca
  • Sal i pebre
  • Pebre vermell dolç o picant (segons el gust)
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

Talleu les patates a trossos i després bulliu-les en una cassola amb aigua i sal. El fet de tallar-les prèviament a trossos, en comptes de col·locar-les senceres, farà que es cuinin més ràpidament.

Un cop bullides, col·loqueu-les en un bol, juntament amb la mantega, la nata i la llet. Salpebreu-ho al gust i, tot seguit, bateu-ho amb la batedora elèctrica fins a obtenir-ne una textura cremosa. Ja tindreu el parmentier de patata fet. Reserveu-lo.

Mentrestant, col·loqueu la cua de pop en un plat i doneu-hi un toc de microones a potència mitjana durant trenta segons. Així aconseguireu que el pop deixi anar l’aigua que conté.

Tot seguit, passeu la cua del pop per la planxa amb un raig d’oli d’oliva. Coeu-la volta i volta. Com que ja està precuita, la cocció a la planxa li fa segellar per fora el pop, és a dir, que en faci crosta, perquè l’interior sigui tendre.

 

Muntatge del plat

 

En un plat, poseu a la base el parmentier en forma de llàgrima, que es fa arrossegant la cullera per sobre seu.

Talleu el pop a trossos però mantenint la forma de cua. És només perquè sigui més fàcil a l’hora de menjar la preparació. Tot seguit, col·loqueu la cua de pop per sobre del parmentier de patata.

Saleu el plat al gust i, finalment, tireu-hi una mica de pebre vermell (ja sigui dolç o picant) i un rajolí d’oli d’oliva. És important que respecteu l’ordre: primer el pebre vermell i després l’oli d’oliva, perquè així el líquid groc aconsegueix marcar el pebre per sobre de la cua de pop.

Més informació

Comparteix

Edició

Selena Soro

Disseny

Ricard Marfà

Programació

Jordi Guilleumas - Idoia Longan - Marc Funollet