Poma farcida de crema
Ingredients
- 4 pomes de Girona (IGP)
- 100 g de sucre
- 1 branca de canyella
- 1 got de moscatell
- 1 pela de llimona
- Aigua
Per a la crema
- 250 ml de llet
- ½ branca de canyella
- 1 trosset de pell de llimona
- 50 g de sucre
- 2 rovells
- 10 g de midó de blat de moro
Elaboració
Per a la crema, infusioneu la llet amb la canyella i la llimona. En un bol barregeu els rovells d’ou amb el sucre. Afegiu la llet colada amb el midó dissolt. Poseu la barreja al foc, remeneu-la sense parar amb el batedor fins que arrenqui el bull i traieu-la tot seguit. Reserveu-la a la nevera fins que es refredi.
Netegeu les pomes i buideu-ne el cor. Poseu-les en una safata de forn i empolseu-les de sucre per sobre. Ruixeu-les amb el moscatell i afegiu-hi la branca de canyella i la pell de llimona. Poseu-les al forn a 170º fins que estiguin toves. Farciu les pomes amb la crema i caramel·litzeu-ne amb sucre la part superior abans de servir.