Què cuino avui?

Pollastre a la catalana

Pollastre a la catalana

Ingredients

  • 4 cuixes de Pollastre i Capó del Prat (IGP)
  • 4 ales de Pollastre i Capó del Prat (IGP)
  • 1 Ceba
  • 1 Porro
  • 100 g de tomàquet ratllat
  • Picada (ametlles, julivert i 1 gra d'all esmicolats)
  • Prunes, panses i pinyons
  • 1 copa de vi negre
  • Caldo de carn o bé aigua mineral
  • 100 g d’oli d’oliva
  • 1 got d'aigua o caldo
  • Sal i pebre negre

Elaboració

Poseu en remull les prunes, i passeu per la paella amb un fil d’oli les panses i els pinyons.

Talleu la ceba i el porro, ben picadet.

En una paella al foc amb oli d’oliva aneu fregint el pollastre. Ha de quedar daurat. Retireu-lo del foc i reserveu-lo.

A la mateixa paella on heu fregit el pollastre, poseu-hi el porro i la ceba. Hi hauran de daurar a foc lent.

Tot seguit, afegiu-hi el tomàquet ratllat.

Després torneu-hi a posar el pollastre juntament amb el vi negre, perquè l’alcohol s’hi evapori.

Quan s’hagi evaporat, poseu-hi aigua mineral o bé caldo de pollastre.

Un cop consumit, poseu-hi la picada i barregeu-la amb la resta d’ingredients.

Al cap d’uns minuts, corregiu la preparació de sal, al vostre gust, i deixeu-ho coure una mica més.

L’últim pas serà afegir-hi les prunes hidratades, els pinyons i les panses.

Si trobeu que està massa sec, podeu afegir-hi una mica d’aigua o de caldo perquè es cogui els últims minuts.

Ja estarà llest per emplatar.

Més informació

Comparteix

Edició

Selena Soro

Disseny

Ricard Marfà

Programació

Jordi Guilleumas - Idoia Longan - Marc Funollet - Joan Guinart