Pollastre a la catalana
Ingredients
- 4 cuixes de Pollastre i Capó del Prat (IGP)
- 4 ales de Pollastre i Capó del Prat (IGP)
- 1 Ceba
- 1 Porro
- 100 g de tomàquet ratllat
- Picada (ametlles, julivert i 1 gra d'all esmicolats)
- Prunes, panses i pinyons
- 1 copa de vi negre
- Caldo de carn o bé aigua mineral
- 100 g d’oli d’oliva
- 1 got d'aigua o caldo
- Sal i pebre negre
Elaboració
Poseu en remull les prunes, i passeu per la paella amb un fil d’oli les panses i els pinyons.
Talleu la ceba i el porro, ben picadet.
En una paella al foc amb oli d’oliva aneu fregint el pollastre. Ha de quedar daurat. Retireu-lo del foc i reserveu-lo.
A la mateixa paella on heu fregit el pollastre, poseu-hi el porro i la ceba. Hi hauran de daurar a foc lent.
Tot seguit, afegiu-hi el tomàquet ratllat.
Després torneu-hi a posar el pollastre juntament amb el vi negre, perquè l’alcohol s’hi evapori.
Quan s’hagi evaporat, poseu-hi aigua mineral o bé caldo de pollastre.
Un cop consumit, poseu-hi la picada i barregeu-la amb la resta d’ingredients.
Al cap d’uns minuts, corregiu la preparació de sal, al vostre gust, i deixeu-ho coure una mica més.
L’últim pas serà afegir-hi les prunes hidratades, els pinyons i les panses.
Si trobeu que està massa sec, podeu afegir-hi una mica d’aigua o de caldo perquè es cogui els últims minuts.
Ja estarà llest per emplatar.