Què cuino avui?

Farcells de carpaccio de vedella amb formatge i oli d’oliva

Farcells de carpaccio de vedella amb formatge i oli d’oliva

Ingredients

  • 180 g de filet de Vedella dels Pirineus Catalans (IGP)
  • 75 g de barreja d’enciams
  • 2 carxofes grosses
  • 25 g de panses
  • 125 g de formatge curat trossejat
  • 100 g de nata líquida
  • 1 llimona
  • Oli d’oliva verge
  • Cerfull
  • Sal
  • Pebre negre molt

Elaboració

Poliu el filet i congeleu-lo. Després talleu-lo a làmines ben fines. Peleu i traieu els cors de carxofa i talleu-los a làmines. Remulleu les panses en aigua tèbia. Talleu a bastonets 50 grams de formatge curat. Arrenqueu el bull a la nata, tireu-hi el formatge, remeneu-ho i mantigueu-ho calent fins que s’hagi fos del tot. Coleu i deixeu refredar la crema obtinguda. Netegeu els enciams i talleu-los a trossos no gaire grossos.

Disposeu les làmines de carpaccio en una safata i combineu una mica d’enciams, làmines de carxofa i bastonets de formatge. Emboliqueu-ho com si fossin turbants. Remeneu-ho sense que lligui la crema de formatge amb l’oli, i afegiu-hi unes gotes de suc de llimona, sal i pebre. Poseu els farcellets en un plat, salpebreu-los i afegiu-hi l’amaniment de formatge i les panses.

Comparteix

Edició

Selena Soro

Disseny

Ricard Marfà

Programació

Jordi Guilleumas - Idoia Longan - Marc Funollet