Costelles de vedella amb crema de moniato
Ingredients
- 1 moniato
- 40 g de mantega
- 150 g de caldo de pollastre
- 500 g de costelles de Vedella dels Pirineus Catalans (IGP)
- Aigua mineral
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva extra verge
- Sal en escates
Preparació
Poseu les costelles de vedella en aigua amb sal durant dues hores, que hi quedin submergides. Passat aquest temps, marqueu-les al forn fins que es daurin a temperatura màxima.
Mentrestant, peleu el moniato i talleu-lo per la meitat. A cada meitat, poseu-hi un rajolí d'oli d'oliva extra verge, sal i pebre negre. Escaliveu-lo al forn durant trenta minuts a 180º.
Passat aquest temps, col·loqueu el moniato cuit en un bol i barregeu-lo amb mantega i caldo. Tritureu-ho tot amb una batedora elèctrica. Reserveu-ho.
Recupereu les costelles, que haureu tret del forn un cop estiguin daurades. Poseu-les en una cassola amb caldo de pollastre durant dues hores més. El caldo ha de bullir, perquè la carn es cogui bé per dins.
Passat aquest temps, retireu-ne la carn.
En un plat pla, escampeu una base de la crema de moniato i a sobre poseu-hi les costelles juntament amb un branqueta de romaní i escates de sal.