Calçots escalivats amb romesco i anxoves
Ingredients
- 24 Calçots de Valls (IGP)
- 3 tomàquets madurs
- 12 filets d’anxova dessalats
- 8 llesques de pa ben fines
- Oli d’oliva verge
- Julivert picat
- Sal i pebre
Per al romesco
- Mitja cabeça d’alls escalivats
- 6 tomàquets escalivats
- 2 pebrots de romesco escaldats
- ½ culleradeta de pebre vermell dolç
- 15 g d’ametlles torrades
- 15 g d’avellanes torrades
- Vinagre
- Oli
Elaboració
Escaliveu els calçots a la graella o al forn i després talleu-ne les arrels, traieu-ne la primera fulla i retireu-ne la part més verda. Reserveu-ho. Escaldeu els tomàquets, peleu-los, buideu-ne l’interior i talleu-los a quarts. Torreu el pa al forn. Reserveu-los.
Per al romesco
Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la polpa dels pebrots, els fruits secs torrats i el pebre vermell. Triture-ho tot i aneu-hi incorporant l’oli, el vinagre, la sal i el pebre.
Combineu els talls de tomàquet amb els calçots i els filets d’anxova, afegiu-hi la salsa de romesco i unes gotes d’oli d’oliva. Poseu el pa torrat a sobre i tireu-hi una mica de julivert picat.