Què cuino avui?

Calçots escalivats amb romesco i anxoves

Calçots escalivats amb romesco i anxoves

Ingredients

  • 24 Calçots de Valls (IGP)
  • 3 tomàquets madurs
  • 12 filets d’anxova dessalats
  • 8 llesques de pa ben fines
  • Oli d’oliva verge
  • Julivert picat
  • Sal i pebre

Per al romesco

  • Mitja cabeça d’alls escalivats
  • 6 tomàquets escalivats
  • 2 pebrots de romesco escaldats
  • ½ culleradeta de pebre vermell dolç
  • 15 g d’ametlles torrades
  • 15 g d’avellanes torrades
  • Vinagre
  • Oli

Elaboració

Escaliveu els calçots a la graella o al forn i després talleu-ne les arrels, traieu-ne la primera fulla i retireu-ne la part més verda. Reserveu-ho. Escaldeu els tomàquets, peleu-los, buideu-ne l’interior i talleu-los a quarts. Torreu el pa al forn. Reserveu-los.

Per al romesco

Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la polpa dels pebrots, els fruits secs torrats i el pebre vermell. Triture-ho tot i aneu-hi incorporant l’oli, el vinagre, la sal i el pebre.

Combineu els talls de tomàquet amb els calçots i els filets d’anxova, afegiu-hi la salsa de romesco i unes gotes d’oli d’oliva. Poseu el pa torrat a sobre i tireu-hi una mica de julivert picat.

Més informació

Comparteix

Edició

Selena Soro

Disseny

Ricard Marfà

Programació

Jordi Guilleumas - Idoia Longan - Marc Funollet - Joan Guinart