Allioli de poma
Ingredients
- 2 grans d’all, sense pell
- Sal (al vostre gust)
- 2 rovells d’ou (sense la clara)
- Oli d’oliva verge extra
- 2 pomes de Girona (IGP)
Elaboració
En un morter amb maça, poseu-hi els dos grans d’all i la sal. Comenceu a aixafar-ho. Com que hi heu posat sal, els alls no saltaran cap amunt.
Un cop ben aixafats, aboqueu-hi els dos rovells d’ou i remeneu-ho amb la maça. Mentrestant, aneu-hi abocant l’oli d’oliva verge extra. No pareu de remenar-ho en el mateix sentit com heu començat.
Quan creieu que la textura és consistent, comproveu-ho amb una cullera. Reserveu-ho.
Poseu dues pomes al forn durant quinze minuts a 200 ºC. Quan estiguin cuites, talleu-les a trossos i col·loqueu-los dins el morter. Ara heu d’aixafar-ho tot amb la maça, perquè la poma ha de quedar dissolta dins l’allioli. Com que la poma cuita aporta cremositat a l’allioli, poseu-hi un rajolí d’oli d’oliva més, i barregeu-ho.