Tots els municipis
Zona Barcelona

Explica'ns el teu Sant Joan


L'ARA i Òmnium Cultural presenten un nou projecte interactiu per construir amb vosaltres la memòria de les nostres tradicions.

La cançó d'en Joan Manuel Serrat 'Per Sant Joan' –que comença dient: «Al vespre quan l'estiu obria els ulls...»– ens evoca un temps en què la canalla anava de casa en casa arreplegant mobles vells i els carrers i les places s'omplien de fogueres per a la revetlla.

La màgia de la nit de Sant Joan continua però la manera de celebrar-­la ha anat canviant. Volem saber, amb l'ajuda dels teus records, quantes fogueres hi havia, on es feien, qui les organitzava...Volem saber com s'ha celebrat la festa més popular durant el segle XX. Ens pots explicar els teus records? Ens pots enviar fotos, pel∙lícules? El teu testimoni ens ajudarà a completar un projecte de recerca ja iniciat, que es farà conjuntament amb el Servei de Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona i Òmnium Cultural. El treball recollirà la història de la nit de Sant Joan en un llibre que es publicarà l'any que ve, en el marc del 50è aniversari de l’arribada de la Flama del Canigó a Catalunya.

Deixa’ns els teus records en aquesta web o al telèfon 93 442 64 39. I, si vols més informació sobre la nit de Sant Joan, consulta la web www.barcelona.cat/culturapopular

Entre els que participeu en el projecte, sortejarem una invitació per pendre part en l’encesa de la Flama del Canigó. I, entre la resta de participants que no hagin resultat afortunats amb el primer premi, es farà un altre sorteig de 4 exemplars del llibre que preparem, que es publicarà l'any que ve, el 2016.

Bases legals

Participa-hi!

01

Municipi

Comencem situant-nos en el mapa... On celebraves la revetlla de Sant Joan quan eres petit o jove?

Detalla el punt situat dins de Barcelona

Següent

02

CONTACTE

Deixeu-nos un nom i correu electrònic de contacte

(El teu correu electrònic no serà visible per als altres usuaris)

Anterior

Següent

03

CELEBRACIÓ

Com celebraves la revetlla: fèieu una foguera?

Anterior

Següent

04

FOGUERES

Quantes fogueres hi havia al teu barri o població? Recordes en quins punts?

Anterior

Següent

05

HISTÒRIA

Saps des de quan es feien les fogueres del teu barri o població?

Anterior

Següent

06

QUI HO FEIA?

Qui feia les fogueres? Qui recollia la fusta? Com la recollia?

Anterior

Següent

07

ACTUALITAT

Actualment, es fan fogueres de Sant Joan al teu barri o població?

Anterior

Següent

08

DESAPARICIÓ

Si actualment han desaparegut les fogueres de Sant Joan del teu barri o població, saps des de quan? Per què creus que han deixat de fer-se?

Anterior

Següent

09

PETARDS

Tiraves petards per Sant Joan quan eres petit o jove? De quin tipus?

Anterior

Següent

10

RECORDS

Quins altres records de Sant Joan ens pots explicar?

Anterior

Següent

11

MÈDIA

Si tens fotos o vídeos de l'època, carrega'ls aquí (Imatges PNG, JPG o JPEG amb un tamany màxim de 2MB)

No es pot carregar l'imatge correctament.

Comparteix el vídeo [Primer puja un vídeo a YouTube o Vimeo i després enganxa aquí l'enllaç]

Anterior

Publicar

Aquí hi trobaràs les famílies que ja han participat, agrupades per pobles:

Imatges - Videos

Participa-hi!

Els premis seran:

2 paquets formats per:

  • 4 entrades per visitar el Museu de la Música de Barcelona (fins al 31 de juliol 2015).
  • 4 entrades per el 'Concert d'Any Nou' de la Banda Municipal de Barcelona / diumenge 4 de gener 2015, a les 18h - Sala 1 Pau Casals de L'Auditori / dirigit per Salvador Brotons amb obres de Bizet, Txaikovsi i Strauss.
  • 4 entrades pel concert familiar de L'Auditori: Educa Somnis de Músic / dissabte 17 de gener 2015, a les 12h - Sala 1 Pau Casal de L'Auditori.

2 paquets formats per:

  • 4 entrades per visitar el Museu de la Música de barcelona (fins al 31 de juliol 2015).
  • 4 entrades per al 'Concert d'Any Nou' de la Banda Municipal de Barcelona / diumenge 4 de gener 2015, a les 18h - Sala 1 Pau Casals de L'Auditori / dirigit per Salvador Brotons amb obres de Bizet, Txaikovsi i Strauss.
  • 4 entrades pel concert familiar de L'Auditori: Educa Somnis de Músic / dissabte 24 de gener 2015, a les 12h - Sala 1 Pau Casal de L'Auditori.

El sorteig es durà a terme el 29 de desembre de 2014 i la relació de premiats es farà pública abans del dia 31 de desembre de 2014.

Els guanyadors podran recollir els paquets d’entrades a la recepció del Museu de la Música, situat a L’Auditori, a partir del 2 de gener 2015 en el seu horari habitual d’obertura. Per a més informació consulteu el web www.museumusica.bcn.catBases legals

El període de participació per entrar en el sorteig és des del 28 de març del 2015 fins al 30 de maig del mateix any.

Entre els participants se sortejarà una invitació per participar en l’encesa de la Flama del Canigó. I, entre la resta de participants que no hagin resultat afortunats amb el primer premi, es farà un altre sorteig de 4 exemplars del llibre que preparem. La invitació per assistir a l'encesa de la Flama es lliurarà amb prou temps per poder-hi anar. El llibre amb els resultats de la recerca s'entregarà l'any que ve (2016), quan es publiqui.

El sorteig es farà el dilluns 1 de juny del 2015 i la relació de premiats es farà pública a l'Ara.cat. També es comunicarà als afortunats per correu electrònic per indicar­-los com poden recollir el premi.

El premi queda subjecte a les obligacions i retencions fiscals legalment establertes.

La participació implica l'acceptació d'aquestes bases i del criteri d'Edició de Premsa Periòdica Ara, SL, pel que fa a la resolució de qualsevol qüestió derivada del concurs i de l'elecció dels guanyadors.


Acceptació d'utilització de les dades

Les dades personals que ens faciliteu seran incorporades a un fitxer titularitat d'Edició de Premsa Periòdica Ara, SL i seran tractades com s'indica en la nostra política de protecció de dades amb la finalitat de gestionar la inscripció en l'activitat 'Explica'ns el teu Sant Joan'. Tota la informació, inclosos els noms de les persones que narren els fets, seran publicats a la nostra web. Així mateix, s’informa que les dades podran ser incorporades a un llibre i/o exposicions que recolliran el resultat de la recerca. Per exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, seguiu el que s’indica en la política de protecció de dades d'Edició de Premsa Periòdica Ara, SL.

També es notifica que les dades s'incorporaran al fitxer automatitzat 'Campanyes i Iniciatives', el responsable del qual és Òmnium Cultural, i que les dades podran ser incorporades a un llibre i/o exposicions que recolliran el resultat de la recerca. Per exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició us podeu dirigir a Òmnium Cultural (Diputació, 276, pral., 08009 Barcelona, telèfon 93 319 80 50), amb CIF G08310070.

Tornar a l'inici