70 espais naturals de la Mediterrània que no et pots perdre

Reserves de la Biosfera Mediterrània

Les Reserves de la Biosfera protegeixen la fauna i la flora autòctones i les persones que hi viuen

Selena Soro

Il·lustracions

Pol Guillen

25 de novembre del 2019

Amb la col·laboració de

logo Fundació Abertis

La Terra és plena de vida gràcies a la biodiversitat, i la pèrdua de formes de vida –vegetals i animals– és un dels problemes mediambientals més crítics. Per posar-hi remei, la Unesco va crear a principis dels anys 70 les Reserves de la Biosfera, zones geogràfiques representatives de diferents hàbitats del planeta, terrestres i marins.

Actualment al món hi ha 669 Reserves de la Biosfera, 68 de les quals són a la Mediterrània. Són espais amb un patrimoni excepcional pel que fa a la biodiversitat, als paisatges i a les expressions culturals, i junts formen la Xarxa de Reserves de la Biosfera Mediterrànies.

Per enfortir els llaços entre les diferents Reserves, l’any 2015 va néixer el Centre Internacional Unesco per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies, impulsat per la Fundació Abertis i amb seu al castell de Castellet (Alt Penedès).

El 3 de novembre es va celebrar el Dia Mundial de les Reserves de la Biosfera, i a l’ARA ho volem celebrar amb un viatge virtual pels prop de 70 espais naturals de la Mediterrània que val la pena conèixer i, sobretot, conservar i protegir.

Un petit tast

Descobreix algunes de les Reserves de la Biosfera mediterrànies més destacades

Vols descobrir totes les reserves?

68 Reserves de la Biosfera repartides en més de 15 països

Mapa de les Reserves de la Biosfera Mediterrània Descobreix-les totes