Vilafranca del Penedès
Vilafranca del Penedès
Vilafranca del Penedès és una ciutat que us introducirà en el món del turisme del vi i des de la qual en podreu gaudir; una vila convertida en el punt de partida de l'enoturisme al Penedès. Hi podreu trobar resturants, allotjaments i cellers amb una oferta de qualitat que us encarantarà si sou amants del vi, però també si només preferiu assaborir uns moments de tranquil·litat enmig de la natura.
No et pots perdre
- Visita al Museu de les cultures del vi de Catalunya
- Assaigs castellers
- Passejada per la muntanya de Sant Pau
- Ruta medieval
- Ruta modernista
Activitats recomanades
-
Família Torres, cinc generacions dedicades al vi i la vinya
Més informacióArrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, ara fa 150 anys. Des de llavors, les cinc generacions involucrades en el desenvolupament del negoci han transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i l’aposta per la innovació.
Des del seu celler de Pacs del Penedès, Família Torres ofereix a amants del vi i visitants de tot el món experiències que permeten explorar el vi en el seu entorn natural, a través de tasts guiats per experts, tallers sensorials, menús maridats i altres activitats que conviden a conèixer millor l’univers vinícola i gaudir-ne amb tots els sentits. El celler també participa activament en la promoció de l’enoturisme del Penedès impulsant iniciatives com La Carretera del Vi, ruta vinícola que inclou en el seu recorregut tretze cellers situats sobre el traçat d’una antiga via de comerç romana que transcorre des de l’interior de la comarca fins a la costa del Garraf.
Ara el celler ha tornat a obrir les portes als visitants i ha adaptat les seves experiències per continuar gaudint del vi i de la natura. Experiències entre vinyes centrades en la terra i en la viticultura, per conèixer la història d’aquesta família de cellerers i la importància de la biodiversitat i sostenibilitat. Els maridatges de vins amb pernils o formatges o les visites al celler per conèixer el procés d’elaboració del vi són altres experiències disponibles amb reserva prèvia.
Família Torres també proposa complementar les activitats enoturístiques amb la gastronomia perquè és amb la bona cuina que el vi se sublima i es gaudeix més bé. El Jardí Restaurant El Celleret, situat al mig de la vinya de Mas La Plana, un entorn idíl·lic a peu de vinya amb vistes a Montserrat, ofereix una cuina mediterrània i de mercat amb productes frescos de temporada, en format de platets per compartir o plats a la carta, que inclouen arrossos i brasa, i harmonitzats amb els vins que la Família Torres elabora al Penedès, Priorat, Conca de Barberà i Costers del Segre, a més d’altres denominacions espanyoles, Xile i Califòrnia.