Les diferents llistes de propietats de l’Església publicades per la Generalitat, l'Estat i la Conferència Episcopal es basen en l'explotació de versions lleugerament diferents de la mateixa base de dades del Registre de la Propietat. En l'elaboració d'aquest reportatge s'ha fet una explotació estadística pròpia d'una altra versió d'aquesta base de dades obtinguda directament del Registre de la Propietat. Aquesta explotació ha donat com a resultat xifres lleugerament diferents de les difoses originalment per la Generalitat, l'Estat i la Conferència Episcopal, a causa de les diferències entre versions de la base de dades i a causa dels criteris seguits en l'eliminació de registres duplicats o erronis, la geolocalització i la categorització per tipus de propietats. Respecte als informes i les visualitzacions difoses per la Generalitat, hi ha una diferència significativa en la geolocalització, amb 189 propietats a les quals s'ha assignat un municipi diferent de l'assignat per la Generalitat. Prop de la meitat d'aquestes propietats corresponen al Ripollès. La Generalitat havia assignat a Ripoll 79 propietats, de les quals només 8 corresponen realment a Ripoll i 71 a altres municipis de la comarca.
El juliol del 2020 la Generalitat va fer pública la llista de les 3.732 propietats –centres de culte, habitatges i terrenys– que l'Església catalana va registrar per primera vegada sense necessitat de certificar-ne la propietat i gràcies únicament a la signatura d'un bisbe. És el que es coneix com a immatriculacions, un procés que es va poder dur a terme entre el 1998 i el 2015 gràcies a una reforma de la llei hipotecària del govern de José María Aznar. "A l'anomenada Catalunya Vella hi acostuma a haver petits pobles i a vegades ciutats amb esglésies o altres immobles molt antics dels quals, amb les múltiples revoltes, revolucions, incendis, etcètera, han desaparegut els títols originals. I han recorregut a l'ús indiscutit durant temps immemorial, al cadastre, a documentació que feia referència a la propietat", explica Antoni Matabosch, delegat emèrit d’economia de l’arquebisbat de Barcelona, sobre aquest procés.
Uns mesos més tard, el Congrés de Diputats va fer pública la llista obtinguda del Registre de la Propietat, molt similar a la de la Generalitat. Una publicació que va donar peu a la revisió de la titularitat d'alguns béns, que s'havien adjudicat a l'Església per error. A Catalunya, de moment, només s'han obert cinc expedients a petició de ciutadans o l'administració per reclamar la propietat de béns atribuïts a l'Església.