Les xifres del cens d'establiments corresponen a un moment puntual, l’1 de gener del 2020. Aquest recompte no inclou els establiments actius en algun moment del 2018 i el 2019 que han deixat d’estar actius abans de l’1 de gener del 2020. Els percentatges d'establiments inspeccionats el 2018 i el 2019, calculats respecte a l'últim cens disponible, tenen un valor aproximatiu. El total d'establiments actius el 2018 i el 2019 va ser lleugerament superior, i el percentatge d'establiments inspeccionats respecte al total d'establiments va ser lleugerament inferior, però no s'ha pogut disposar d'aquestes xifres.
La base de dades de resultats de les inspeccions inclou 25.522 registres corresponents a 6.075 visites d'inspecció a 3.243 establiments diferents entre el 2 de gener del 2018 i el 29 de novembre del 2019. D’aquests 3.243 establiments, 1.262 han rebut una sola visita i 1.981 han rebut dues visites o més. Les deficiències que reflecteixen els registres d'una visita solen ser corregides posteriorment, i aquesta nova situació pot haver sigut reflectida en els registres d'una visita posterior al mateix establiment.
Els percentatges d'establiments en què hi ha hagut alguna deficiència es refereixen a tots els establiments en què hi ha hagut alguna deficiència en algun moment del 2018 o el 2019, independentment del fet que s’hagin corregit posteriorment. Si es consideressin només les deficiències que no han sigut corregides en el moment del tancament de les dades, el 29 de novembre del 2019, no es reflectiria el conjunt del període analitzat i hi hauria un greuge comparatiu cap als establiments inspeccionats poc abans del tancament de les dades.
La base de dades amb els resultats complets no inclou el nom dels establiments i no detalla si cadascuna de les deficiències és lleu o greu, malgrat que aquesta distinció existeix i sí que es detalla en les xifres totals dels informes estadístics anuals. De totes les vegades que es detecta una deficiència, es consideren deficiències lleus entre el 84% i el 100% de les deficiències, en funció del tipus d'establiment i la categoria de deficiència, segons l’informe estadístic anual del 2019.
Pel que fa a les categories de deficiències, la de condicions físiques i manteniment de les estructures i equipaments avalua aspectes com disposar de piques correctament equipades per al rentat de mans dels manipuladors, de prou superfícies de treball i material higiènic, d’equips frigorífics necessaris i en correcte funcionament, de termòmetres en els equips frigorífics, de terres, parets i sostres de materials adients en els llocs de treball i emmagatzematge, de recipients adients per a la conservació dels aliments o d’equips i estructures en correcte estat de manteniment.
La de neteja de les estructures i equipaments es refereix a aspectes com l’estat de neteja i el sistema i freqüència de neteja. La de processat i manipulació dels aliments, a les condicions en què es fan les operacions de recepció i emmagatzematge, la preparació, l’elaboració (cocció, fregit...) i el servei, i l'exposició i la venda dels aliments, entre d’altres. I la de condicions físiques dels aliments, a les característiques organolèptiques (color, olor...), l’envasament o l’estat de conservació dels aliments.
En aquest interactiu pots veure tots els establiments que ha inspeccionat l’Agència de Salut Pública de Barcelona durant dos anys: als mapes pots descobrir-ne la ubicació i les deficiències detectades. "La gent pot estar tranquil·la, el nivell de compliment és alt i la majoria de deficiències són lleus i no tenen incidència en la salut dels consumidors", diuen des de l’Agència.