Europa es blinda davant els refugiats

Hongria declara l'estat d'emergència i imposa penes de presó per als sensepapers. Alemanya i Àustria tanquen la frontera

Cristina Mas / Isaac Salvatierra

Incapaços de posar en marxa una política d'acollida comuna, els governs europeus aixequen murs davant l'arribada de refugiats, que fugen majoritàriament de la guerra de Síria. És la resposta a la pitjor crisi migratòria que viu Europa des del final de la II Guerra Mundial.

Aquest dimarts el govern ultraconservador d'Hongria, ha declarat l'estat d'emergència i ha imposat la llei que preveu penes de fins a 5 anys de presó per als qui travessin la frontera sense papers. El primer ministre Viktor Orbán ha segellat la frontera amb Sèrbia amb una tanca de filat de 175 quilòmetres que s'ha acabat de completar aquesta matinada. La policia i l'exèrcit patrullen per la barrera, mentre els refugiats intenten trobar un punt per on colar-se. Uns 190.000 refugiats han entrat al país aquest any, però Hongria és només un país de pas per als que somien d'arribar a Alemanya o els països escandinaus. Alemanya i Àustria han suspès temporalment el tractat de Schengen de lliure circulació per pressionar els països de l'Est que acceptin quotes obligatòries d'acollida.

Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook