Contes per passar l'estiu

Amb el suport de: Departament d'Educació

Joan Alturo

Filtres

Categoria
En veu alta
Per aprendre
Aplicacions mòbils

Dibuixant els contes

Al programa ‘Dibuixacontes’ de Betevé, 20 narradors expliquen un conte clàssic i popular mentre 20 il·lustradors el dibuixen. Hi ha ‘La caputxeta vermella’, ‘Els músics de Bremen’, o ‘Pinotxo’.

Més informació

La Candel explica contes

La Biblioteca Francesc Candel de Barcelona va aprofitar el confinament per pujar a Facebook lectures en veu alta de contes clàssics i moderns, amb vídeos on van passant les pàgines. 

Més informació

Activitats a les biblioteques

Amb l’apli BibliosBCN pots consultar les activitats -infantils i per a adults- que se celebren a les biblioteques de Barcelona, saber quina tens més a prop o com arribar-hi. 

Més informació

Read up, aprendre jugant

Basat en el mètode Glifing, al joc 'Read Up' els nens i nenes hauran d’acompanyar un drac en 30 missions a completar, on milloraran la comprensió lectora mentre alhora entrenen la memòria. 

Més informació

Primeres paraules en català

'Primeres paraules en català' és una aplicació mòbil ideal per a iniciar-se en el món de la lectura, treballar l’oïda i pronunciació de diferents paraules. Per a nens de 3 a 7 anys.

Més informació

Tembo, el petit elefant

Els contes de Bubble Books, pensats per a “intel·ligències múltiples”, tenen com a protagonista el Tembo, un elefant que els guiarà a través d’històries que poden llegir ells mateixos o sentir en veu alta. 

Més informació

Projecte Lecxit

El projecte Lecxit té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora. Ofereix recursos a les famílies perquè els nens esdevinguin lectors orgullosos i segurs.

Més informació

El conte del coronavirus

El metge i escriptor Victor Espiga va publicar al seu blog ‘Lletres i gargots’ un conte per explicar el coronavirus als més petits. El conte, amb il·lustracions i narració de Berta Rubio, és a YouTube. 

Més informació

Contes en català i anglès

La Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar disposa d’una llista de reproducció a YouTube amb contes llegits en veu alta. Alguns, com ‘El bruixot, la fada i el pollastre màgic’ són en català i en anglès. 

Més informació

Dic-dic

'Dic-dic' és un joc educatiu infantil per practicar l’escriptura i la correspondència so-grafia. És una aplicació 100% segura, sense publicitat ni vendes integrades, de funcionament senzill i intuïtiu.

Més informació

Els contes de la Laura i en Joan

Aquesta web recull un seguit de contes protagonitzats per la Laura i el Joan, històries acompanyades d’activitats interactives en català i anglès i temàtiques com la ciència o  la tecnologia. 

 

Més informació

El Planeta dels Contes

El Planeta dels Contes és un espai en obert que publica vídeos de contes amb valors socials. Hi ha contes motivacionals, sobre salut, sobre medi ambient o sobre diversitat familiar. 

Més informació

Una mà de contes

A ‘Una mà de contes’ es poden recuperar els contes del programa del Club Super 3. A més, la web ofereix activitats i vídeos per aprendre anglès, matemàtiques o manualitats. 

Més informació

Les lletres i jo

‘Les lletres i jo’ és un conte il·lustrat sobre la dislèxia en format aplicació. Parla dels sentiments d’una nena que, per molt que s’esforça, no aprèn a llegir com els seus companys.

Més informació

Jocs de lectura

Una apli perquè els infants consolidin el procés lector. Un sistema molt senzill de puntuació els engresca a seguir jugant, parant atenció per no equivocar-se i perdre els punts acumulats.

Més informació

La biblioteca al mòbil

L’apli eBiblio fa possible el préstec de llibres i audiollibres a tothom que disposi de carnet de les biblioteques públiques. S’hi accedeix des de l’ordinador, tauleta o mòbil i el catàleg és enorme.

Més informació

L’apli per fer contes

Storybird és una aplicació que permet als infants crear els seus contes a partir de més de 10.000 il·lustracions creades per un miler de dibuixants d’arreu del món.

Més informació

Llegim amb la Vega

L’objectiu d’aquesta aplicació és ensenyar a llegir la Vega, una petita extraterrestre que acompanyarà els petits en el procés d’aprendre a llegir, mitjançant una interfície lúdica i atractiva. 

Més informació

Contes populars al mòbil

‘Contes en català’ és una aplicació que recull contes populars, escrits amb cura i mantenint l'essència dels originals. L’’Aneguet lleig’, ‘El Patufet’ o ‘El gat amb botes’ són alguns dels contes que hi trobareu. 

Més informació

Ampliant el vocabulari

'Nans, nens, nins' és un compte de YouTube que publica vídeos educatius per a infants. A banda de contes infantils i vídeos de matemàtiques, destaquen els continguts per ampliar vocabulari.

Més informació

Llibreria Sendak, una història al dia

Al canal de Telegram de la Llibreria Sendak, especialitzada en públic infantil i juvenil, hi podreu trobar lectures llegides en veu alta, amb una petita explicació per aprofundir en l’obra de l’autor. 

Més informació

Literatura en veu alta

Tres aficionats a la lectura que publiquen a En Veu Alta lectures per a  petits i grans. Són la Maribel Gutiérrez (filòloga i logopeda), en Miquel Llobera (biòleg) i l’Anna Maria Villalonga (escriptora). 

Més informació

Contes del món

La Biblioteca Just M. Casero de Girona reuneix en un vídeo de 20 minuts -a càrrec de Mònica Torra- contes d’arreu del món que faran viatjar els més petits a través dels cinc continents. 

Més informació

Vivim del Cuentu

Durant el confinament, el grup de contacontes Vivim del Cuentu van publicar cada dia un conte explicat en veu alta per entretenir els petits de la casa: en total hi ha gairebé 100 històries. 

Més informació

Aprèn amb Caillou

‘Aprèn amb en Caillou’ és una aplicació especialment dirigida a nens d'Educació Infantil (3 a 6 anys), amb contingut educatiu sobre 5 àrees d’aprenentatge, una d'elles per escoltar i llegir. 

Més informació

Glifing, entrenar la lectura

Glifing és un mètode d’entrenament de la lectura, que millora la velocitat i la comprensió lectora en molt poc temps a través de videojocs. Gràcies al format lúdic, aprendre a llegir és més divertit.

Més informació

Contes i cançons infantils

'Contes i Cançons Infantils En Català' és un compte de YouTube amb gairebé 50.000 subscritptors que publica contes tradicionals, cançons de bressol i nadales acompanyats d’il·lustracions.  

Més informació

Jugar amb les lletres

'Puzle de lletres - Aprèn a llegir' és una aplicació per a infants de 4 a 8 anys que els ajuda a millorar les capacitats lectores, amb paraules de temàtiques que van des dels pirates, els animals o els vehicles. 

Més informació

Els audiocontes d’El Tatano

La revista ‘El Tatano’, per a nens i nenes a partir de 4 anys, ha pujat a la seva pàgina web una trentena d’audiocontes i que inclouen veu, música i efectes sonors. 

Més informació

Combatre el virus

‘La Rosa contra el virus’ és un conte en obert publicat per l’editorial Sentir i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya que vol ajudar els més petits a entendre què són els virus i com protegir-se’n. 

Més informació