El VIH/sida és un dels grans problemes de salut pública mundial, en especial en països d’ingressos baixos i mitjans. Es tracta d’una epidèmia en què, a banda de la solució mèdica, cal també tenir en compte la seva dimensió social i de drets. Un dels motius sovint menystinguts que impedeixen posar-hi remei segueixen sent l’homofòbia i la transfòbia.

L’estigma fa que els col·lectius més vulnerables al VIH tinguin problemes per ser atesos i, a la vegada, siguin condemnats a viure un doble persecució.

Coincidint amb l’1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, el diari ARA presenta aquest ambiciós documental interactiu amb entrevistes a una vintena d’experts d’alguns dels països africans més afectats per l’epidèmia, com Sud-àfrica, Botswana, Zimbàbue, Burundi, Malawi, Mali i Kènia.

El projecte està dirigit pel periodista Marc Serena, autor del llibre ‘Això no és africà! Del Caire a Ciutat del Cap a través dels amors prohibits’ (RBA/Xplora, 2014), que recull testimonis de la comunitat LGTB de 15 països africans, i coautor del llargmetratge documental ‘Tchindas’, amb dones trans de Cap Verd com a protagonistes.

‘Doble epidèmia’ és una producció de l’entitat catalana gTt-VIH que ha estat dissenyada per Taller Estampa, amb la realització i fotografia d’Anna Molins, la banda sonora de Pep Ruiz i el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Contacte: doble_epidemia@gtt-vih.org

 

COORDINACIÓ:

Logo GTT

Grupo de trabajo sobre tratamientos del VIH

Juanse Hernández

Francesc Martínez

Miguel Vázquez

Ever Esteban

 

PROGRAMACIÓ I DISSENY:

Taller Estampa

Roc Albalat

Pau Artigas

Marcel Pié

 

AMB EL SUPORT DE:

Logo ajuntament de Barcelona

 

AMB L'AJUDA DE:

Gina Fabrés, Jaume Fabrés, Simret Cheema-Innis, Jèssica, Àlex Badia - Barret Films, Pere Gibert, Miguel Bosch, Solomon Wambua, Bumayé, Pierre Cedy, Dumiso, Gender Dynamix, Xavier Franquet, Horaci Garcia, Maite Suarez, IAVI, Aids Alliance, Emelyne Kaneza, Wim Vandevelde, Antonhy Manion, John McAllister, Mariona Vivar, Daniela Roajs, BCN Checkpoint, Cheryl Overs, Irene Casado, Amanda Villavieja, Anna Solanas, Sergi Martí, Verònica Moragas, Arnold Molins i Ana Maria Garcia.

© GTT, 2015