Diari de bord

Viatge al Mediterrani, la frontera més perillosa

Un equip de l'ARA s'embarca a l'Open Arms, un vaixell de rescat de refugiats al Mediterrani Central. Volem explicar les històries dels nàufrags i com és la feina quotidiana dels voluntaris de l'ONG badalonina a la frontera més letal del planeta.

CRISTINA MAS i XAVIER BERTRAL

A bord de l'Open Arms

Envia preguntes o comentaris als enviats especials a l'Open Arms a través de WhatsApp. Guarda't el número de l'ARA 682 690 830.

Primer el més recent

Primer el més antic

DIA 10: 22/03/2018

A reveure, Open Arms

Pozzalo (Sicília)
09:31

L'equip de l'Ara torna a casa

Els membres de la tripulació de l'Open Arms que queden al vaixell XAVIER BERTRAL
Els membres de la tripulació de l'Open Arms que queden al vaixell XAVIER BERTRAL

L'equip de l'Ara torna avui a Barcelona. Continuarem pendents i us informarem sobre el procediment judicial d'immobilització de l'Open Arms i de les acusacions que han llançat les autoritats italianes contra els responsables de la missió 43. La cap de missió, el capità i els cinc mariners continuaran al port de Pozzallo, al sud de Sicília. Al vaixell de salvament de migrants al Mediterrani no hi ha mai cap viatge "normal", però aquest ha estat especialment accidentat: dos rescats d'un total de 218 persones tan bon punt arribar a la zona de salvament, amenaces de mort d'una patrullera líbia, l'evacuació mèdica d'un nadó, 24 hores navegant sense port segur i finalment la immobilització del vaixell i les acusacions de la fiscalia italiana, que poden implicar fins a 15 anys de presó i 3,2 milions d'euros de multa. Només la professionalitat de l'equip va evitar una desgràcia en alta mar, però ara és el moment de la política, en una Europa on la xenofòbia guanya terreny. Marxem de l'Open Arms havent après molt més del que hem pogut explicar. Gràcies equip 43!

Twitter Facebook

01:03

Manifestació dissabte a Pozzallo de suport a Open Arms

DIA 9: 21/03/2018

La vida a l''Open Arms', aturat al port de Pozallo

Pozzalo (Sicília)
14:01

Els mariners continuen treballant en el manteniment de l''Open Arms'

Els mariners treballen en les tasques de manteniment mentre esperen la decisió del jutge. De fet, si l''Open Arms' queda immobilitzat part de l'equip s'haurà de quedar al vaixell perquè l'embarcació no pot quedar buida.

Twitter Facebook

DIA 8: 20/03/2018

Esperant la decisió del jutge al port de Pozzallo

Pozzalo (Sicília)
21:01

Els moments més dramàtics de l'última expedició del vaixell de rescat 'Open Arms'

14:35

Ens heu preguntat


Joan Joseph Potser es una bestiesa, però per què no desembarquen en territori espanyol i així posen entre les cordes el govern espanyol?

Enviats especials de l'ARA L'Open Arms trigaria quatre dies en arribar de la zona de rescat a Espanya, i quatre dies més en tornar. El vaixell no està preparat per alimentar i protegir del fred a la gent embarcada. La prioritat és portar-los al port segur més proper que els accepti, i això es fa sempre d'acord amb el centre de rescat marítim de Roma, que és qui coordina tot l'operatiu.