Els
microcrèdits,
en 3 claus

MicroBank s'acosta als 1.000 milions d'euros destinats a projectes que generen un impacte social positiu fins al setembre, un 23,7% més que l’any passat

Amb el suport de

CaixaBank
Els<br>microcrèdits,
<br><span>en 3 claus</span>

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha destinat un total de 991,1 milions d'euros al finançament de projectes que generen un impacte social positiu a Espanya els nou primers mesos del 2023, fet que suposa un increment del 23,7% respecte del mateix període de l'any anterior.

991,1

milions d’euros destinats a projectes socials

101.111

iniciatives finançades

27,6%

creixement respecte 2022

Les 3
claus

Emprenedors i microempreses

Emprenedors i microempreses

La línia d'activitat de MicroBank que va experimentar un creixement més gran fins al setembre va ser la relacionada amb la concessió de microcrèdits a emprenedors i microempreses, amb un total de 14.004 operacions en els nou primers mesos de l'any que representa un 39,8% més. MicroBank va contribuir amb 184,2 milions d'euros al progrés del teixit empresarial, fet que suposa una alça del 40,8% respecte al mateix període del 2023. L'import mitjà dels microcrèdits a negocis es va situar en els 13.158 euros fins al setembre.

Famílies vulnerables

Famílies vulnerables

Un altre dels puntals de l'activitat de MicroBank, els microcrèdits adreçats a famílies amb pocs recursos adreçats a cobrir necessitats bàsiques, es va saldar amb 82.305 operacions, un 26,3% més que el mateix període de l'any anterior. El volum de finançament en aquest capítol va pujar a 607,6 milions d’euros, amb un augment del 20,2%. L'import mitjà dels microcrèdits a famílies entre el gener i el setembre del 2023 es va situar en 7.382 euros.

Economia social, educació i innovació

Economia social, educació i innovació

El finançament dirigit a sectors amb impacte social, enfocat a projectes de l'economia social, l'educació i la innovació, entre d'altres, va ajudar a materialitzar 4.802 iniciatives a Espanya –un 19,9% més– fruit d'atorgar finançament per un valor global de 199,3 milions d'euros, import que representa un creixement del 21,6% en relació amb els primers nou mesos de l'any anterior.

Cristina González,

“El balanç dels nous primers mesos de l'any continua demostrant que MicroBank és al costat de les famílies, els emprenedors i les empreses socials. La nostra voluntat és contribuir a una societat més justa i cohesionada i seguirem sumant esforços per recolzar cada cop més projectes amb impacte social positiu”

Cristina González, directora general de MicroBank

Sobre MicroBank

MicroBank dóna resposta a diferents segments de població les necessitats financeres dels quals no estan prou cobertes. Té un paper determinant al Pla de Banca Sostenible, integrat dins del Pla Estratègic de CaixaBank, en què té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Vols saber-ne més?

Ves-hi

Il·lustracions

Isaac Claramunt