VIII
Premis Artesania de Mallorca

Premi Alimentació Artesana de Mallorca

Gató d’ametlla
mallorquina

Emilio Navarro

Premi Alimentació Artesana de Mallorca

Emilio Navarro és soci del Forn de sa Plaça d’Artà, on va crear les Galletes d’oli ARTÀsanes i des d’on distribueix també el seu gató d’ametlla mallorquina, que ha obtingut el Premi Alimentació Artesana de Mallorca 2021. És fill i net de forners, i des de ben petit va voler innovar les receptes típiques de l’illa.

La Ponència Tècnica d’Artesania de Mallorca li va atorgar la carta artesana de forner l’any 2018.

El gató premiat no té conservants ni colorants, i és, per tant, un producte 100 % natural, fet amb ous i ametlles de Mallorca. Va envasat dins una capsa tradicional d’ensaïmada, decorada especialment per un artista local del Llevant de Mallorca: el pintor Gustavo i el seu estil propi. L’objectiu d’aquest disseny era promocionar una figura que ha contribuït de manera positiva en la societat mallorquina.

El jurat dels Premis d’Artesania de Mallorca d’aquesta edició ha valorat l’ús de productes agroalimentaris de proximitat i que el gató és una recepta molt representativa de la gastronomia de Mallorca, menys reconeguda que altres productes de l’illa, com ara l’ensaïmada.

A més, s’ha considerat que el producte no només preserva la tradició, sinó també l’alimentació saludable, ja que l’ametlla aporta molts beneficis a la dieta mediterrània.

Emilio Navarro