La indústria alimentària amaga el sucre en les etiquetes rere noms com 'dextrosa', 'maltodextrina' o 'nèctar d'agave'
2/10: Greixos saturats
Un tipus de greixos saturats són els greixos trans, que es troben a la brioxeria industrial i augmenten el colesterol. A l'etiqueta no s'informa de la quantitat exacta
3/10: Farina integral
Només és integral la que indica "farina integral 100%". Això vol dir que els components del gra no se separen en la trituració
4/10: Oli de palma
Ingredient a evitar pel seu impacte ambiental i perquè és refinat, i per tant, nociu per nosaltres. Es camufla sota 'greix vegetal' o 'palmoleïna'
5/10: Hidrats de carboni
Els sucres afegits com midons, xarops o dextrines no són recomanables perquè produeixen nivells alts de glucosa en sang. Poden causar obesitat i diabetis
6/10: Glucosa i fructosa
La glucosa incrementa la insulina en sang i la fructosa pot provocar inflamació hepàtica. També es coneixen com 'levulosa' o 'sucre de la fruita'
7/10: Additius
Venen amb la lletra E- i tres números. Són substàncies que l'organisme no reconeix com a nutrients i sobrecarreguen el fetge
8/10: Colorants
La 'cotxinilla' i la 'tartrazina' són colorants que s'utilitzen sobretot en llaminadures. El sector de la nutrició els relaciona amb l'aparició d'al·lèrgies alimentàries
9/10: 'Traces de...'
Vol dir que s'ha produït o empaquetat en una fàbrica que fa servir els productes que esmenta. És especialment important per celíacs o al·lèrgics
10/10: Sal
L'OMS recomana consumir menys de 5 grams al dia, però als aliments processats la xifra es sobrepassa perquè es fa servir la sal com a conversant