La pàgina es visualitza millor en mode vertical

10 trucs per desxifrar les etiquetes alimentàries

1/10: Sucre

La indústria alimentària amaga el sucre en les etiquetes rere noms com 'dextrosa', 'maltodextrina' o 'nèctar d'agave'

2/10: Greixos saturats

Un tipus de greixos saturats són els greixos trans, que es troben a la brioxeria industrial i augmenten el colesterol. A l'etiqueta no s'informa de la quantitat exacta

3/10: Farina integral

Només és integral la que indica "farina integral 100%". Això vol dir que els components del gra no se separen en la trituració

4/10: Oli de palma

Ingredient a evitar pel seu impacte ambiental i perquè és refinat, i per tant, nociu per nosaltres. Es camufla sota 'greix vegetal' o 'palmoleïna'

5/10: Hidrats de carboni

Els sucres afegits com midons, xarops o dextrines no són recomanables perquè produeixen nivells alts de glucosa en sang. Poden causar obesitat i diabetis

6/10: Glucosa i fructosa

La glucosa incrementa la insulina en sang i la fructosa pot provocar inflamació hepàtica. També es coneixen com 'levulosa' o 'sucre de la fruita'

7/10: Additius

Venen amb la lletra E- i tres números. Són substàncies que l'organisme no reconeix com a nutrients i sobrecarreguen el fetge

8/10: Colorants

La 'cotxinilla' i la 'tartrazina' són colorants que s'utilitzen sobretot en llaminadures. El sector de la nutrició els relaciona amb l'aparició d'al·lèrgies alimentàries

9/10: 'Traces de...'

Vol dir que s'ha produït o empaquetat en una fàbrica que fa servir els productes que esmenta. És especialment important per celíacs o al·lèrgics

10/10: Sal

L'OMS recomana consumir menys de 5 grams al dia, però als aliments processats la xifra es sobrepassa perquè es fa servir la sal com a conversant