per no deixar ningú enrere
Treballant conjuntament amb Pla de Barris, s’amplien i reforcen els recursos educatius en aquelles zones de la ciutat més desafavorides, amb criteris d’equitat que garanteixin la igualtat d’oportunitats.
El suport a les famílies i alumnes es concreta en:
de les escoles per fer-les més sostenibles i acollidores
El manteniment i millora permanent de les infraestructures dels centres es combina amb la incorporació a les aules de dinàmiques que millorin la vida de l'alumnat, com els menús més saludables i sostenibles, o l'atenció a la salut emocional a través d'educadores especialitzades o del servei de suport psicològic Konsulta’m.
Els últims 6 anys s’han destinat 300 milions d'euros per a:
- reformes integrals, renovació de mobiliari i pintura, noves cuines i menjadors escolars i millora del confort tèrmic i la transició energètica dels centres
- pacificar més de 200 entorns escolars per fer-los més segurs, comunitaris i lliures de fums i soroll, i guanyar espai públic per a la trobada i el joc
Cada curs es transformen diversos patis per convertir-los en espais més naturalitzats, coeducatius i comunitaris i inclusius. En acabar el curs 2022-2023, ja seran 58 els centres educatius que hauran participat en aquesta transformació, i la inversió total realitzada per l’Ajuntament ascendirà als 12 M€.
per gaudir, aprendre i cocrear
La incorporació de programes i activitats culturals dintre dels currículums escolars aporta noves maneres d'aprendre i, a la vegada, garanteix els drets culturals.
La cultura per aprendre i cocrear es transmet a través de:
A més, 150 entitats de la ciutat ofereixen a les escoles, a través de la xarxa del Consell d’Innovació Pedagògica, un catàleg amb prop de 5.000 activitats i sortides culturals gratuïtes.